Hallå?

publicerat i Allmänt;
Folk kom igen! Kan man få lite respons på förra inlägget tack! Jag undrar faktist hur ni göra, ser ju att ni är några som läser de iaf. Snälla kommentera! Ni kommer direkt till inlägget HÄR så ni kan kommentera och hjälpa mig.

halv/helfabrikat?!

publicerat i Allmänt;
Ikväll så åt vi Ica basics Ravioli, oj så gott de var! Men jag kunde inte låta bli att tänka mig för när jag öppnade burken, är detta verkligen bra? När de är på konservburk och sågott som klart ska de ju tydligen inte vara så bra. Men när jag läste på inehållsförtekningen så var de ju inte mer än en grej som var lite skumt och de var stärkelse. Men annars var de ju vanliga saker, tomat, lök, durumvet osv.
De sägs ju överallt att man ska inte äta så mycket halv/helfabrikat och allt de här om skolmaten.
Hur noga ska man vara? Med sig själv och med ens barn? Ska man vara lika hård? Vart går gränsen om vad som är okej och när de blir för mycket?
Jag blir helt snurrig, vi är inte så jätte hårda, jag mena vilken "vanlig svenne" köper inte köttbullar och korv t.ex.? Ne de är en stor och svår fråga, tror nog jag får läsa på lite om detta.
Hur gör ni? =)

Vår/höst jacka

publicerat i Norea 18-24 månader;
Tog en tur genom barnavdelningarna på kapphal och lindex idag, Norea behöver en vårjacka som hon kan ha när hon inte ska leka utan bara åka iväg typ. Ta kortare promenader i vagnen och till sommaren, hittade en skinjacka på lindex som var super tuff och nu en spetsjacka på hms hemsida som var skitfin! Men då är ju frågan ska man lägga ut 299kr på en vit jacka lr en skinjacka till en flicka på ca 2 år?! Hmm jaa vi får väl se vad vi bestämmer oss för, men oj oj så snygga de var!!! =)

Frukost

publicerat i Allmänt;
Igår så bakade jag och Norea linfrönsbullar med russin, så idag blev de invigning av de hemma gjorda brödet. De vart riktigt gott, jag var lite skeptisk eftersom linfröna luktade så illa efter man kokat dem. Nu har vi iaf avnjutit en go frukost med bröd, te, ägg, majonäs och juice och mjölk till lillan. Nu ska vi sjunga en stund innan de är dags att gå till dagmamman. Ha en bra dag alla fina!

En flicka super glad över att käka frukost!

Bristning

publicerat i Graviditet #2;
Igår kväll när jag klädde av mig för att gå isäng upptäckte jag den! Den är inte stor och den är mest inne i naveln men den är knallröd, alltså som en brandbil! Jag blev tvär deppig och kännde hur hela världen gick under(dessa hormoner!!). Men efter lite fina ord från Eric och några timmars sömn så känns allt bättre. Men jag trodde typ att jag blödde i naveln så röd är den =( De syns ju så klart inte på bilden, där syns den ju knappt alls..

Jag erkänner

publicerat i Allmänt;
Jag är egentligen ganska lat, men den här veckan har jag varit sjukt duktig. Har tvättat 3 gånger nu på en vecka och städat nästan hela lägenheten plus hållit igång med andra saker som träffat vänner och varit på möten. De känns jätte skönt men dock så känner jag att jag måste vara lite försiktig så jag inte blir yr lr får ont i höfterna. Efter middagen ikv så hade vi super mysigt i soffan, jag och Eric drack kaffe och lillan satt mellan oss och myste. De händer inte alls ofta när man har en liten flicka på 1,5 år som bara har spring i bena. Vi passade på att mysa massor och njuta av stunden! Imorgon så blir de lämna lillan och sedan lunch med Frida innan jag ska iväg på möte igen haha!
Super mys!


Så fort vi hade myst färdigt så blev hon busig och ville ta kort.

Vad hände?!

publicerat i Allmänt;
Ja vad gör jag uppe nu.. de är så att lillan är hos mamma ikv och vi skulle ha en myskväll på krogen. Tänken var den iaf, så vi åt middag hos mamma och lämnade lillan. For sedan hem fixade oss och vidare till Natalie och Simon, efter mycket skratt senare så gick vi till Tc som var kvällens mål. Klockan var väl strax efter 23 när vi kom dit och de var super lång kö! Jag som är extremt oerfaren av att var ute på krogen blev ju såklart chokad men tänkte att de kan ju inte vara fullt redan. Eric gick och pratade med vakten och de var en ut en in!! Vi insåg ju snabbt att vi inte skulle komma in, så vidare går vi utan lycka. Är inte åldersgränsen för hög så är de stängt lr inget drag. Vilket resulterade i att vi gick på Max och åt, köpte godis och åkte hem. De var iaf en kul kväll men långt ifrån de som var planerat. Känns ju lite surt när man väl har tänkt att gå ut, typ något som händer en gång i halv året. Vill gå ut för att dansa och jag tycker inte de finns nå bra krogar riktigt i Umeå för de. Utan de är med supa som verkar vara de största intresset efter så att få hem något. Så de känns inte kul att gå ut om de inte är speciellt tillfälle. Men nu ska jag gå och lägga mig i sängen och mysa och käka godis =) Sedan sova ut imorgon bitti!!!
Godnatt!

2012-03-24

publicerat i Allmänt;
Lördag idag då, jaa.. Fick lite sov morgon idag, Eric gick upp med Norea en timme innan de väckte mig. Helt otroligt vad en timme kan göra när man är van att kliva upp vid 6. Eric har just åkt iväg för att förbreda sig inför matchen han har idag. Jag ska snart börja med lunchen och efter de ska vi åka och titta på när han spelar. Baboo(min pappa) kommer efter lunch och ska följa oss och titta, vi ska ta med kaffe och bulla också så vi kan fika lite. De tar ju som endå två timmar för dem att spela en match, förhoppningsvis kommer lillan sova ett tag. Annars lär hon väl bli super uttråkad, ska bli spännande att se henne reaktion när hon ser Eric spela. Sist hon såg honom spela fotboll var hon ju bara 1 och hade fullt upp med att gå. Ne hunden ska ut och mat ska göras =)
Ha en bra lördag gott folk!

vecka 24+0

publicerat i Graviditet #2;
Info från blimamma.se

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

 

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

 

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

 

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

Magen nu ikv =)

Soligdag

publicerat i Allmänt;
Idag har varit en super underbar dag, jag har jätte mycket energi och har fått mycket gjort. Klev upp strax efter 7 med lillan, vi åt frukost alla tre, vilket inte händer så ofta. Sedan for jag och lämnade henne efter vi duschat båda två. Hem laga mat, fylla i ett schema till dagmamman. Ner på stan träffa Frida, surra över en fika sedan ut och njuta av solen och surra vidare. De var super trevligt, kul att hon är ledig i några dagar nu så vi hinner ses snart igen. Efter de hem och värma mig, ut med hunden, dammsuga, plocka undan, börja tvätta. Nu ska jag börja med maten var bara tvungen att sitta lite fick nämligen halsbränna =( Sedan ikv blir de tvätta klart, städa lillans rum och kanske nå mer. Jag får ju inte ta ut mig så jag inte har någon energi imorgon!
Nee nu ska jag börja med maten hörrni =)

Lillebror

publicerat i Graviditet #2;
Idag har varit en lugn dag, lite vardags sysslor men inte nå mer.
Nu ikv efter lillan lagt sig och jag diskat undan efter maten tog jag fram kartongen med mini kläder från förådet. Tänkte att de är ju lika bra att ta tag i att de vad som måste inhandlas inför lillebrors ankomst. Jag blev riktigt nostalgisk, har min stora flicka varit så liten! =O De känns helt otroligt, men iaf så kom jag fram till att nästan allt rosa vi har är från stolek 56 så de behöver inte handlas så mycket. Några par sockar behöver inhandlas och en overoll till kalla sommarkvällar. Jag tror iaf att vi bör klara oss haha! Jag lär väl märka annars, ska iaf köpa några plag bara för att de är mysigt och känns som att de hör till.
Denna body från Lindex ska inhandlas
Och såklart en nalle till lillebror!

Falskt alarm

publicerat i Graviditet #2;
Jag åkte till barnmorskan idag, eftersom jag trodde att jag gått ner så mycket i vikt. När jag kom dit tog hon in mig på engång och blev väldigt orolig. Så jag fick väga mig igen, då stod de 3kg plus. Åh vilken lättnad, bättre 3kg plus än 5kg minus! Så nu är jag på bra humör igen, har myst på med lillan nu sedan jag hämtade henne. Hon kan verkligen få en på bra humör på nolltid.

Gaaahhh!

publicerat i Graviditet #2;
Idag är en kass dag, jag orkar inte helt enkelt. Ställde mig på våg och jag har gått ner 5 kg sen i onsdags!!! Bara de tar ju typ musten ur en, allt jag vill just nu är att iaf få stå still i vikten. Vissa kommer säkert tänka nu, "klaga inte att du går ner i vikt". Men jo de tänker jag göra, jag är GRAVID jag ska gå upp i vikt. Nee de är en dålig dag idag, våren är helt borta och de snöar ute. Kan jag inte bara få en pause då allt rullar på fint och inget nytt händer?!
Nee jag ska försöka ta tag i den här dagen och göra nå vettigt, färdig klagat för ett tag framöver...

Den där våren

publicerat i Allmänt;
Sitter och fryser och käka bulla, spelar Mary så högt jag kan utan att väcka lillan. Jag känner mig kraftigt nerstämd, frusen och bara blä!
De har varit en bra dag, börjat klippa hunden, vilket projekt! Varit ute hos pappa och myst på i solen, de blåste mycket men var trevligt första tre timmarna. Efter de började de regna och då gick vi in, Eric gjorde chapati och sedan blev de mat. Vi hade önskat fläskfilé, hemmagjord klyftpotatis och grönpeppar sås, vilket de blev.
Imorgon ska vi åka till mamma och käka våfflor ska bli gott, jag hoppas på fint väder. Då kanske man kan ta cykeln lr ta en promenad, de hade varit perfekt motion. Aja ska iaf ta fram cykeln på måndag har jag bestämt, ska bli super skönt att inte känna sig så beroende av buss och få lite mer motion. De börjar du kännas i kroppen att jag är gravid nu, magen blir ju inte mindre. Så lite extra daglig motion skadar ju inte, vill ju vara i toppform när jag ska föda ;)
Natti natti!
"A real man can't stand seeing his woman hurt. He is careful with his decisions and actions so he never have to be responsible for her pain."

Fredagsmys

publicerat i Allmänt;
Idag har de mesta av ärrendena blivit gjorda bara två kvar sen klar =) Känns så skönt men jag inte börja slappna av förän allt är klart, plus sorterat bland alla papper och kollat vad som behöver köpa inför lillens ankomst.
Ikv blir de riktigt fredags mys, blev ju över en halv kaka från igår och så har vi köpt nytt te. De blir super mys till The voice kl 20.00, hoppas bara Eric hinner hem innan dess.
Lillan springer omkring här och busar på med Chico, perfekt sätt att trötta ner sig på så hon sover gott inatt. De är så gulliga mot varandra, busar ena stunden och kramas nästa!
Imorgon blir de yoga med Frida och sedan åka ut till pappa, ska bli skönt att få yoga igen. De kan nog behövas efter så här många veckor. Jag älskar verkligen yoga och funderar på om jag ska börja gå på gravid yoga, 650kr för 6 tillfällen, 2 timmar dock per tillfälle. Känns lite både och, både dyrt men värt. Jaa vi får se vad jag bestämmer mig för.

vecka 23+0

publicerat i Graviditet #2;

Info från blimamma.se

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

 

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

 

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

 

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

 

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

 

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

Bröstmjölk

publicerat i Graviditet #2;
Just nu ser lillan bolibompa innan läggdags, passar på att blogga lite. Ska baka ikv igen när hon lagt sig, igår blev de ju chokladmuffins. De blev bara 9st :O Så de är slut nu, vi har lite bananer som är påväg att bli dåliga så tänkte jag skulle göra sockerkaka med bananer. Hoppas de blir gott, har aldrig gjort de tidigare, men vi får väl se.
Igår när jag skulle lägga mig så upptäckte jag att mina bröst var fuktiga.. Jag har redan börjat få mjölk, tur att de bara var några droppar. Blir ju lite jobbigt om de ska börja läcka igenom redan nu. Jag är dock jätte glad över att ha mjölk, med Norea ammade jag bara 4 månader. Skulle gärna ammat längre men mjölken sinade kraftigt så jag kunde inte. Men oj så mysigt de var att amma, även om de inte alltid var så passande under vintern.
Såhär somnade hon ofta när jag ammade i sängen.

2012-03-14

publicerat i Allmänt;
Cheese!!!

Idag har varit en sån där dag så man ska göra en massa, möten hit och dit. Kommer väl fortsätta så veckan ut, arbetsförmedlingen, viva, skolan, familjeteamet osv. De går ganska bra om de inte är mer än två möten per dag, sedan har jag ju en solstråle att komma hem till.
Ikväll har de dock varit tufft, Norea vill ha sin pappa som jobbar. Naturligtvis så är de just ikv som hon vill att han ska göra allt. De är inte kul att inte kunna trösta henne när hon gråter och ropar på pappa, de gör så ont i hjärtat.
Nu sover hon iaf efter att ha fått prata lite med pappa på telefon, tack och lov för mobiler!!
Jag ska försöka slänga ihop ett gäng muffins och lägga mig i soffan och bara mysa tills Eric kommer hem. Då blir de prata och sedan sova... skönt!

En sån där dag..

publicerat i Allmänt;
Idag har de varit en sån där dag då inget riktigt blivit av, vet inte varför. Slutade med att jag sov medans Norea var hos dagmamman. Känner inte för att blogga heller, sorry. Nu sätter jag mig i soffan med en choklad kaka och bara myser med magen ;)
Trevlig kväll gott folk.

Halsbränna!

publicerat i Allmänt;
Ja är de inte de ena så är de det andra, nu när vikten börjat stabilisera sig så får jag halsbränna. Vad jag än äter så får jag halsbränna, samarin funkar i nån timme sen är den tillbaka. Blir att hälla i sig vatten och dricka så mycket samarin som man får. Nee de är fan inte kul..=( Men man måste ju äta, så vad ska man göra.
Vi har iaf haft en trevlig helg som vi avslutade hos pappa igår.
Här får ni lite bilder.
Nu ska jag gå och dricka mer samarin och kanske göra nå att äta, är hungrig vilket är lite ovanligt!
Snart kommer Eric hem och då vill väl han också ha något.

Melodifestivalen

publicerat i Allmänt;
Jaa då var melodifestivalen slut, vinnaren blev Loreen för er som inte vet =P Tycker de var en värdig vinnare, även om jag lite i smygg höll mer på Danny. Så var hon min tvåa! Ja undra om man kanske ska plocka ihop alla go saker här och gå isäng... Känns lite tråkigt så här tidigt men vad ska man annars göra? Känns ju dumt att vara uppe bara för att..  Vi ska ju upp tidigt imorgon för att åka och se när Eric spelar fotboll, utomhus!!! Men de gör inget *hehe* vi får klä på oss som bara den och ta med lite varm saft.
Efter de blir de att åka vidare ut till pappa för lite skoter, kanske sista gången i år om de ska fortsätta vara plusgrader så här. Inser att jag måste köpa mig ett par stövlar iår, de går ju inte att vara ute och leka med lillan annars. Jag har sagt i 3 år nu att jag ska köpa stövlar, dags att komma till skott och göra de kanske? Men jag vill ju inte ha fula gröna utan nå snygga!
Ne nu ser jag nyheterna och sen går jag isäng.
Natti alla!

Badhuset

publicerat i Norea 18-24 månader;
Idag så tog vi först sovmorgon pga att Norea ville sova, sedan åt vi frukost i lugn och ro innan vi begav oss iväg. De blev bussen till stan och sedan prommenad till badhuset, efter vägen mötte vi upp mormor. De blev några timmar i vattnet och lite bulla och saft. Efteråt duscha vi med våran nya chokladtvål och smörjde med vaniljkräm, åhh så gott vi luktade sen. De är en toppen kombo, de är båda från Body shop. När vi var färdiga gick vi hem till momo och åt go lax, ris och dillsås. Jag är helt klart tokig i fisk, skulle kunna äta de varje dag. Norea lika dant, tror vi ska börja äta de mer här hemma. Eric är ju inte ett fan av fisk, men han kan ju bli ;) Blev en lång tupplur och sedan lite mys innan vi åkte hem. Nu sitter vi här mätta i magen igen efter middagen och väntar på att Eric ska komma hem med fredagsgodis :D Lr jag väntar Norea äter bröd ist?! vem vet hon kanske inte kan vänta lr inte är sugen.
Kvällen ska iaf avslutas med fredagsmys och the voice sverige, ska bli avslappnande. Ska tigga till mig en fot och rygg massage också =D Är man gravid så är man =D
De var jätte svårt att få kort på henne när hon badade så jag är ganska nöjd ;)
Visst är hon söt i min gamla baddräkt?!

Vecka 22+0

publicerat i Graviditet #2;
Magen nu i vecka 22 =)
Info från blimamma.se

Bebisen

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

 

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

 

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

 

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

 

Du

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

 

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

 

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

 

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.

 

 

Våren?

publicerat i Allmänt;
Vart tog våren vägen? Förutom dessa underbara tulpaner så syns inte våren till idag, de är blåsigt och kallt. Inte ens solen ville titta fram =( Blir lite nerstämd eftersom jag trodde våren var på ingång. Antar att jag får helt enkelt vänta lite längre.
Idag har inte varit så speciell, spenderat lite tid med Eric och tagit en fika med Frida innan de var dags för möte. Nu tvättar jag och har lagt lillan, så jag ska passa på och se Grimm och sedan i pausen springa ner i tvättstugan igen. Eric är och tränar så ikv blir de att sitta själv framför tvn, suck...

MVC

publicerat i Graviditet #2;
Nu har jag varit på mvc och på apoteket för att hämta ut mer medicin. Alla värden såg bra ut och hjärtat slog så fint! Han är ju för charmig lilleman! Men oj vad han reagerar på hur jag mår, fick stressa lite till bussen och de började han på en gång sparka och satte igång en sammandragning. Min älskade pojke tur du säger åt mamma att inte köra på får hårt!

Lek på Idéan

publicerat i Norea 18-24 månader;
Den här veckan har de öppet hur på Idéan på Östermalmsskolan, idag skulle Noreas dagmamma dit. Så jag passade på att följa med och leka och pyssla lite. Både för att underlätta och för att de är så mysigt!
De var jätte mysigt och de hade kommit på väldigt bra pyssel till barnen. Vi pysslade, sjöng, dansade och åt frukt.
Fick ett kort med mobilen när Norea byggde med olika material!

Nu ska jag slänga i mig lite mat innan de är dags att åka till MVC =)

Vatten

publicerat i Allmänt;
Några liter vatten senare och ett trevligt besök så mår jag lite bättre, de blev att hälla i sig vatten så huvudvärken försvann. Nu har jag myst med lillan och lagt henne, blev tvär tomt här nu... Hon somnade som en stock, Eric tränar och de är The big band theory. Jätte bra program men jag är inte på humör idag, vet inte varför. Tur att de är top model Sverige ikv, ska se de och äta gräddglas med smak av noggat och chokladsås!! De ska bli sååå mumsigt, har tänt lite ljus ikv också. Tänkte att jag måste ju passa på nu innan de blir ljus igen på kvällarna. De är som en romantisk och harmonisk stämning över tända ljus. Love it! Men jaaa nu har jag typ inte nå mer att berätta, inte för stunden iaf =P

Huvudvärk!!!

publicerat i Allmänt;
Idag är en trög dag, de är som inget som jag orkar göra för jag har ont i huvudet. Men jag har jätte tråkigt så jag kan som inte göra ingenting. De hade varit skönt om huvudvärken kunde försvinna så jag orkade göra något. Jag vill bara försvinna en stund och komma tillbaka, må bättre och allt skulle vara bättre.
Aja nog med klagande för idag, dags att ta tag i de här. Dricka några glas vatten och sen försöka göra något, typ diska som jag inte orkade göra igår. Blää jag vill ha en sysselsättning.. typ jobba!

Ute

publicerat i Allmänt;
Oj va jag har njutit idag, de känns i ansiktet att vi varit ute hela eftermiddagen. Vi har varit hos pappa och bara njutit av vädret, de är så skönt. Jag mår så otroligt bra både i kropp och själ av att få vara ute. Även om de vissa dagar bara blir en promenad i stan. Men idag var vi ju på landet, myste på med skrana, kaffe och skoter. Norea tyckte de va jätte kul att få leka med morbror och när Baboo(morfar) gasade på med skotern. Hennes komentar va "Nu köra! och så log hon när baboo gasade på som mest. Vi satt i pulkan bakom och guppade, lederna är ju inte jätte bra såhär efter plusgrader i flera dagar och sen minus... Men mysigt var de iaf!
Har tyckt i mig 3 st bullar under så ska de låta och en till serie.. känns ju lagomt bra. Men jag ska ju gå och lämna Norea imorgon så då åker de av igen. Tur man gillar att röra på sig! =)

Me, myself and I

publicerat i Allmänt;
Idag har varit en mysig dag, började med att vi åkte in till stan för att träffa Elin, Marcus och lilla Elvira. Vi skulle träffas och dricka kaffe men jag fick inte åka med bussen som de var tänkt. Så de fick bli lunch ist, trevligt de också. Efter de så tog vi en kort promis genom stan och bestämde oss sedan för att ta en kopp kaffe i solen.  När kaffet var slut och kyla började bli påtaglig så åkte vi hem och åt mellanmål. Eftermiddagen har bara försvunnit, blev köttfärssås och pasta sedan var de typ dags för mys och Melodifelstivalen. Nu sover lillan i soffan där hon somnade medans vi titta på tv. Jag sitter här sneglar på en film och dricker fanta lemon, har även ätit jordgubbar doppade i choklad. De är så otroligt gott och man kan inte få nog av de helt klart! Jaaa de blir väl att se klart filmen sen lägga sig och sova.
Visst ser de gott ut? =)

Makaronelåda

publicerat i Allmänt;
Jaa jag blev lite lat idag så de blev makaronelåda, men gott är de ju som tur! Idag har vi myst på hela morgonen med tv, rita och sova. Efter lunch så for vi ner på stan och tittade på en present till lilla Elvira som vi ska träffa imorgon. Men de blev en välbehövd halsduk till Norea och en tvål till mig som luktar choklad, jag hade presentkort på Body shop så den blev gratis =) Super duper!!!
Nu är vi mätta i magen och lillan står här och hoppar, även om hon bara lättar någon centimeter så blir hon överlycklig! De är så härligt att se, jag blir så varm i mitt mamma hjärta!! En otrolig glädje de ger en de små liven!!!

ska jag lr ska jag inte?

publicerat i Allmänt;
Sitter och funderar på om jag ska sätta i extentions igen lr om jag ska ge mig till tåls och vänta tills håret blir långt. De är faktiskt både och, jag trivs så mycket bättre i långt hår. Jag blir som mer trygg på nå vänster, men de sliter ju mycket på håret. Dock så gör ju en graviditet också de, sen när jag börjar amma kommer ju massor av hår trilla av. Hmm, hur ska jag göra?! Jag vill ju ha långt hår men inte förstöra de jag redan har. Eftersom jag har kvar en massa hår från sist jag hade extentions så kostar de mig inget att sätta i de. Kanske ska göra de.. går nog ut i förådet och tittar på de om de passar med min hårfärg.
Iaf så har vi varit på öf idag, konstig känsla att de bara var vi där. Men de var mysigt, vi pyslade och lekte. Blev korv och makaroner till middag, härligt basmat!
Nee god natt på er alla!

1 Mars

publicerat i Allmänt;
Första mars i Umeå brukar väl de inte vara så här varmt?! De är nästan +10grader idag de är helt otroligt, snart kan man ju ta fram cykeln och börja cykla helt sjukt! De känns inte som mars mer som slutet på april, aja meen de är ju endå skön. lite farligt eftersom de blir glashalt, med underkylt regn och ny snö.. :S
Iaf så var jag och bakade bulla igår med farmor, de var trevligt. Fick käka middag med dem först sen satte vi igång med bakande. Blev lite surr också så klart över en kopp kaffe. Efter bullbaket så skjusade farfar hem mig, bullarna blev super goda!!! Nu gäller de bara att spara de ett tag, vill ju inte att de ska vara slut innan veckan är slut. Haha vi är riktiga bullmonster!!