Sista juni

publicerat i Allmänt;
Ja idag är de sistajuni och de har regnat hela dagen, sjukt tråkigt! Jag har dock legat större delen av dagen pga sammandragningar och öm livmodersås vädret spelar ju inte så stor roll. Känner mig helt färdig så de blir en tidig kväll ikv utan tvekan. 
Fick finbesökt av Max och Kattis till middag, vi gjorde taco, fikade och umgicks! Alltid lika trevligt att ha dem här, de är så fina med Norea och alltid glada, HÄRLIGT!  
Imorgon blir de dop för lilla söta Hayle, ska bli spännande!
Ska umgås med min kära sambo nu innan jag däckar ;) 
Natti natti!

Fotboll

publicerat i Allmänt;
Hmm spännande match itv, ska bli kul att se vem som går till final ;)

Vecka 38

publicerat i Graviditet #2;
 
 
Nu är de bannemig dags snart, lr ja när som helst kan lilleman bestämma sig för att komma ut. Han är så otroligt välkommen ut nu, helt otroligt att man kan längta så mycket efter någon man egentligen inte träffat. De är en magisk känsla att veta att ens lilla mirakel kommer titta ut inom kort. 
 
Förutom allt underbartvså ärung skit less påsatt vara gravid, mest på att inte ha någon ork och var så otymplig! Men jag försöker njuta så mycket som jag kan eftersom de kanske är sista gången jag är gravid, vem vet...
 
Hur som haver, här är lite info om vad som händer just nu i magen från blimamma.se som vanligt.

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

 

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

 

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

 

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

 

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

 

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

 

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

Tuffa tider

publicerat i Allmänt;
Just nu är de en tid då de är lite tufft att orka vara aktiv på bloggen, jag ska dock göra mitt allra bästa. 
Midsommar var super mysigt, förmiddagen spenderade vi på landet hos pappa. Bara njöt av vädret, på eftermiddagen åkte vi ut till farmor och farfar vid havet. Där var även fler släktingar från pappas sida, gomat,syrlig stämning och toppen väder! Dock är alla bilder på datorn och jag bloggar från ipaden, så de kommer senare :) 
 
Förutom midsommar så har de inte hänt så mycket, Eric har börjat på en utbildning. De är super kul och jag kan redan se att han verkar trivas även om de bara gått två dagar. De är ju tidigar mornar och en bra bit att åka men han är duktig som gör de.
 
Igår var vi på Lycksele djurpark med mammagruppen från SFI, Carro och barnen var också med. De var riktigt roligt att få en heldag med henne, de var länge sedan vi fick njuta av varandras sällskap utan några måsten. Så tack till Jossan som bjöd med oss och tack till Carro för underbart sällskap! 
 
 
I magen händer de inte så mycket lr jaa har förvärkar typ flera per dag, hoppas han kommer snart. 

Skulle publiceras igår 21/6

publicerat i Allmänt;
20år...
Ja då har man fyllt jämt,hela 20. Många tänker nog JA nu får ja äntligen gå på systemet, min första tanke var NEJ nu blir de 6kr dyrare att åka buss! Haha typisk små barns förälder, alkohol existerar typ inte ens i min tankebana. Sen så gör de nog mycket att jag är gravid för tillfället. 
Hur som haver så var de en mycket trevlig dag igår, besök från 10 av Carro och barnen. Vilket avlöstes av farmor och farfar sedan en pause då jag passade på att sova en sväng. Sedan kom Carro och barnen igen och kort efterse Eric's syster och hennes barn. Tiden rann iväg och de var dags att hämta Norea, pappa hämtade oss där och vi for på Media markt. När vi kom hem var Eric's mamma här och hennes sambo kom kort efter de, sedan mamma och lillebror. 
När alla åkt hem gick jag och lillan på Ica och handlade lite sen var de läggdags för henne. Såfort hon sov började jag göra middag sådär 21.10 på kvällen... Tänkte först strunta i de men kände att efter en dag full med fika behövde jag saltet. Så de blev fisk i ugn med grönsaker, gotta! 
 
Hade en bra födelsedag och spenderade den med de bästa!<3
 
Tack för alla gratulationer och fina presenter, de värmer!!

Tidig morgon

publicerat i Allmänt;

Nu sitter jag på bussen påväg hem efter att ha lämnat Norea, blev en tidig morgon för oss då hon skulle med dagmamman till Lycksele djurpark. Vi höll på att försova oss och sedan var de knökfullt på bussen. Riktigt tur att vi tog den lilla vagnen så jag lätt kunde fälla ihop den och he den på en hylla. Nu är hon påväg och jag tror att de kommer ha en super dag där borta och titta på djuren.

Idag är en sån dag då jag skulle vilja ha två liter jordgubbar och en ben&jerrys och ligga i soffan med en bra film. Dock ser min dag inte alls ut så, ska baka, städa och ev tvätta lite. Imorgon lär vi få besök lr jag vet att vi får besök, då vill jag snygg till lite extra eftersom de är kalas :) fast jag vet inte om man kallar de för kalas nå längre när man blir så gammal som jag. Hela 20 år, tiden rinner förbi, Nee åldersnoja kan jag höra imorgon idag är jag ju fortfarande 19 ;)

Ha en bra dag!


Mammas lillaapa!

publicerat i Allmänt;

Idag så tog våran lilla flicka ordentlig sovmorgon och klev inte upp förän halv 9 , då hade jag redan hunnit duscha och klä på mig. Passade perfekt, blev frukost och sedan smörja och på med sommarkläder. Solen steker skinnet riktigt skönt idag, dock risk att man bränner sig!
Efter jag lämnat av lillan hos dagmamman kom farmor och hämtade mig så vi for och gjorde stan osäker. Fick både en baddräkt från pop till lillan och en påse gote, otroligt uppskattat!
Lunch åt vi på Rost, blev en färskost tallrik var med lax. Gott vare med massa olika bönor och bulgur osv.

Nu är jag påväg till barnenshus för att hämta ut en babybox tänkte först inte göra de förän på torsdag. Men kände att de var lika bra att göra bort de när jag endå var i farten.

Bild på lillan från imorse, cool bruttan!

Myggor!

publicerat i Allmänt;

Gick en sväng ut i skogen breve oss för att lugna hormonerna och tempramentet lite granna efter en konversation med sambon. Bättre de än att man slänger ur sig nå opassande.
Ångrar mig dock starkt nu att jag valde skogen, de var en riktigt dålig idé! Myggorna var överallt och jag som nästan aldrig brukar bli biten fick mig en massa bett på några få minuter!! De kliar som tusan nu och jag kommer inte gå ut i skogen igen på ett tag. Hunden får nöja sig med stats promenader =P

Vad hände?!

publicerat i Allmänt;

Sitter just nu helt själv i en ovanligt tyst och tom lägenhet och äter söndags frukost. Lillan är hos sin faster och Eric påväg dit för att hämta henne, hon fick stanna igår och sova hos kusinerna :)

Hur som haver så sitter jag här och funderar på de senaste 2,5åren som gått. Snacka om att mycket har hänt, blivit gravid, förlovat mig, flyttat hemifrån, fått barn, flyttat igen, inskolat hos dagmamma, blivit gravid igen och nu kommer de snart ett till barn. Massor ar jag hunnit med, massor med stora saker! Men oj så lycklig jag är över allt de där! <3
Jag hade inte velat ha de på något annat sätt, förutom en grej vännerna.

Att bli mamma är en stor grej, något underbart fantastiskt men tufft. Allt eftersom min mage växte så krymte mitt vänskaps nät. Lite som att man inte dög till längre för att man inte söp, festade och orkade göra saker 24/7! De är ju helt klart lätt att se nu att de som ute stannade var inget att ha. Visst de är tråkigt, att stå där helt barskrapad på vänner tar emot och är otroligt slitsamt. MEN jag har fått nya, oj så fina vänner! Mina "mammavänner" är helt klart de bästa, vi är lika och går igenom liknande saker men samtidigt så otroligt olika. De som har fört oss samman är just de faktum att vi har barn, en gemensam nämnare som gjort våra liv så mycket rikare.
Jag skulle inte byta något av de som hänt för allt i världen, men jag önskar mina gamla "vänner" kunde vart ärligare. Att skaffa barn som 18 åring är helt klart en chock för många men vadå jag valde ju de själv. En riktig vän skulle ha stannat och stöttat, oavsätt vad den tyckte. I slutendan är de ju endå jag som ska ta hand om barnet!

Aja nu har jag ventilerat lite, kände att de behövdes, folk kan vara idioter helt klart!
Ha en bra dag på er och så hoppas vi på solen efter stormen :)

Kalas för kusinerna

publicerat i Allmänt;

Nu sitter jag och Norea på bussen påväg till kusinerna för kalas, de har slagit ihop alla tres födelsedagar och har ett stort kalas ist. Norea somnade dock innan vi ens hann lämna gården, skönt då har hon energi att leka sen :) Eric har match och kommer senare dit, håller tummarna för honom!
Igår spelade ju Sverige mot England, så tråkigt att vi förlorade hoppades verkligen på oss! Måste ju säga att tre år med en fotbollsspelare förändrar en haha! Han har helt klart lyckas värva mig, även jag satt och halv skrek i soffan igår. Skulle aldrig hända för tre år sen! Men jag är glad att hans fotbolls intresse smittat av sig på mig, även om jag inte är i närheten av så intresserad som han. Nu kan vi iaf se och prata fotboll utan att jag är helt bakom flötet ;)

Bm 36+1

publicerat i Graviditet #2;

Idag så var de åter igen besök hos bm, de gick bara bra. Min ordinarie bm är på semester så de var en vikarie, vilket råkade vara den bm jag hade när jag var gravid med Norea. Riktigt kul att få träffa henne igen, de var ju nästan två år sen som jag träffade henne.
Alla värden var bra, magen stod dock still i sf måttet men eftersom han åkt ner så mycket i bäcknet är de inte konstigt.
Annars så plus 2kg till och huvudet är ruckbart i bäcknet så inte helt fixerat, viker egentligen inte spelar någon roll. Barna kan ju fixera huvudet under förlossningen ibland, så man vet ju aldrig.
Har börjat få vätska i fötterna och händerna, de kom som ett brev på posten nu när värmen är mer bestående.

Utvecklingssamtal

publicerat i Norea 18-24 månader;

Nu har vi varit på vårt första utveklingssamtal, snacka om spännande! Norea fick super mycket beröm, att hon är framåt, duktig på att prata och har jätte bra motorik. De är så kul att få höra som förälder man blir varm i hjärtat. Hon trivs ju så bra hos sin dagmamma så de är kul att veta att hon har iprinsip samma beteende hemma som där. Vilket är ett tecken på att hon är trygg!
Blev en sväng på stan mellan åt också, hon fick en solhatt som hon valde själv. Sedan åt vi glass och lekte i en lekpark. Nu ska vi hem och mysa!

Sommar

publicerat i Allmänt;

Idag är de sommar väder, de är närmare +20grader redan nu. Solen steker skönt mot skinnet och himlen är klarblå! Så otroligt underbart, mycket bättre kan de inte bli!
Saknar bara en altan att åka hem och lägga mig på, vi har inte sol förän 15 på våran balkong. Får väl göra en liten picknick och gå ner och lägga mig i gräset. Känner att jag måste passa på att steka i solen nu innan lillebror kommer ut. Blir svårare med två barn som ska ses efter, sen.
Norea är denhär och nästa vecka hos dagmamman sen är de sommarlov för henne. Hela 6 veckor ska hon vara hemma och sen nr hon börjar i augusti igen så blir de bara 15 timmar. De kommer bli intressant att se vad hon säger om att hon ska till dagmamman men inte lillebror.
Bjuder på lite bilder från våran morgon, den började ju redan kl 7 :)

12 Juni 2012

publicerat i Graviditet #2;

Idag är de exakt en månad kvar tills lillebror är beräknad att komma ut. Vi har bestämt namn nu, ÄNTLIGEN! Haha de har varit en kamp mellan mig och älsklingen, nu har vi iaf kommit överens. Men jag tror nog jag tänker låta de vara hemligt fram tills han födds iaf ;)

Blev inte som tänkt ikv, jag fick lite överskotts energi efter att ha legat i soffan hela dagen. Vilket resulterade i dammsugning och en tvättmaskin, lite plock runt om i lägenheten också.

Nu blir de lite the voice us och sedan sova :)

Lyssnar på bm

publicerat i Allmänt;

Igår och idag tar jag de bara lugnt och försöker att inte sätta igång något. Sova och vila mycket, äta och vara med lillan, trotts att jag egentligen inte gör något är jag trött när de är dags att sova. Hmm, undra om mitt hb har sjunkit igen.
Imorgon blir de iaf att göra lite mer ska plocka lite extra här hemma och fixa de sista inför lillebrors ankomst :) bara sånt där mys göra som inte är för ansträngande.
Vad ska ni göra i veckan? :)

Happy family <3

publicerat i Allmänt;

De bästa i mitt liv, vet inte vad jag skulle göra utan er! Ni är mitt allt, snart ska vi få ännu ett tillskott till våran underbara familj! <3

vecka 35+2

publicerat i Allmänt;

Idag har de gått över 35 hela veckor så nu är vi inne på vecka 36, snart så är de Bf. Iaf så känns de skönt att Bf närmar sig med storm steg.
Blev en sväng intill förlossningen idag igen efter jag haft sammandragningar hela natten och dagen. Dock fick vi ju åka hem igen utan bebis. Är öppen ca en cm och de är vanligt att man är öppen upp till 3 cm som omföderska innan den riktiga förlossningen börjar.
Har fått citadon och ska ta de riktigt lugnt och vila mycket.
Får hoppas att de inte är falskt alarm nästa gång :)

Circus maximum

publicerat i Allmänt;

I torsdags var vi på circus, första gången för både Eric och Norea! De var riktigt mysigt och spännande, Norea gjorde de riktigt bra speciellt med tanke på att hon inte ens är två år.

Igår var vi på trädgårds fest hos Maya, de var riktigt trevligt! God mat och härligt folk, skönt att få hitta på något somrigt!

Nu ska vi och leka i Nolia lekparken med Lisa, hennes barn och carro och hennes barn plus en kompis till Lisa. De ska bli jätte roligt!

Ha en bra lördag alla!

Som utlovat

publicerat i Allmänt;

Här kommer lite bilder. En på magen vecka 34+4, en bild från gamlia och en då Norea läser för mig :)

Nationaldagen

publicerat i Allmänt;

Idag har vi våran nationaldag, men mer intressant så är de Matheos födelsedag!! Våra bästa vänners son fyller hela 3 år, känns så overkligt! Han har blivit en stor pojke, medans de varit borta har han utvecklats och vuxit något enormt! De är så fantastiskt att se! Så stort grattis till denna fina pojke!!!

Idag så har iaf jag och Norea varit på gamlia med momo, skönt med sol och lite värme. De var mycket folk och härlig stämning, ponnyridning, kanninhoppning, kanninutställning, mat från alla världens hörn och lite till :) Norea tycker de var super mysigt och väldigt spännande, fick nå fina bilder när hon tittar på kanninhoppning med momo. Dock kan jag inte lägga upp de nu för jag bloggar från mobilen, men nästa gång jag har tillgång till trådlöst internet så :)
Ikv så grillade vi till middag super gott, kändes lyxigt! Efter maten så har vi bara myst på lillan har varit väldigt harmonisk och inte alls så trotsig ikv. Vilket har varit så avslappnande, hon har grejat med dockan och sitt gossedjur, byggt torn och myst. Helt fantastiskt tänk om varje kväll var så! Vilken dröm de hade varit :)
Dags för sängen, Natti Natti!

4 Juni

publicerat i Graviditet #2;

Idag har varit en super mysig dag, besöket hos barnmorskan gick bra. Allt såg bra ut, hjärtljud, hb, blodtryck osv. SF på 34 och huvudet har fixerat sig och ligger långt ner i bäcknet. Inte för att de säger att han kommer komma snart men jag håller tummarna!
Efter besöket hos bm så gick jag vidare in till stan och träffade Carro och barnen. Jag är verkligen över lycklig att de är hemma igen, känns som jag går på lyckopiller trotts att jag är super trött. Vi tog en chai latte och pratade i två timmar om livet, först på ett café och sen i en park. De är så lättsamt att vara med henne, verkligen en super kompis! Så om du läser de här ska du veta att jag uppskattar verkligen att jag känner dig! <3
Efter jag hämtat Norea från dagmamman blev de ju McDonalds som ni vet. Sedan hem bada henne och direkt i säng, Eric jobbade kväll så blev sent ikv. Nu ska jag iaf gå isäng, en liter jordgubbar en halv kyckling och en liter cola som ska smältas i magen ;) Natti Natti gott folk!

Mcdonalds

publicerat i Allmänt;

Idag är jag en lat mamma så vi åkte iväg och fixade en näringsrikmåltid på annat håll ;)

Mamma pussas

publicerat i Allmänt;

Så som rubriken lyder sa nyss våran fina flicka till mig, hon tyckte hon och jag skulle pussars. Så underbar hon är! Sen har jag kommit på de perfekta smeknamnet till henne Monkey! Hon är helt klart som en liten apa, klättrar överallt och fort går de! Riktigt farligt blir de emellan åt då jag har hittat henne på fönster brädor och i bokhyllor, våran lilla Monkey! <3
imorgon ska jag till bm känns bra, ska fråga om de är normalt att ha ont så mycket som jag har. Vi får väl se vad hon säger.

Sommarsjuk

publicerat i Allmänt;

Jag har blivit sjuk! Feber, ont i huvudet och snuvig, de är riktigt tråkigt! Jag vill bra ligga i sängen och försvinna, men de går ju inte direkt med en liten flicka.
Förutom de så har jag ont i magen och underlivet, de är f*n inte lätt att vara mig just nu!
Förlåt att jag klaga så mycket i bloggen just nu men jag måste ventiler, Eric blir ju tokig om han får höra mig tjata hela dagarna.
Ska iaf göra fisk till middag, min och Noreas favorit :) Eric är på match så vi passar på!

Rabarbercider!

publicerat i Allmänt;

Ligger i soffan, ser let's dance käkar jordgubbar och dricker rabarbercider! Så skönt, har varit igång för mycket idag känner jag. Sammandragningar med jämna mellanrum och vissa är inte att leka med alltså! :(
Så ikv tänker jag ligga här och bara slöa tills jag blir trött nog att gå och sova. Älsklingen är på firmafest så han blir väl sen hem, inte så jag orkar vara uppe och vänta på honom :P
Har fått lukta på en liten bebis idag, lilla Alicia är bara några dagar och söt som socker! De är min farbror som just fått deras första, mysigt värre! <3
Nee nu ska jag mysa vidare här och se vem som vinner Let's dance :)
Trevlig kväll på er alla!

34+1

publicerat i Graviditet #2;

Hej vecka 35 du är efterlängtad. Även om de sista veckan gått fort, de har ju hänt så mycket! Magen växer fortfarande på fint som den ska och tränar för fullt inför förlossningen. Vilket helt klart är bra även om de är jobbigt till och från. För de mesta gör sammandragningarna inte ont utan magen blir bara hård som en fotboll. Men när de gör ont måste jag stanna och tänka på andningen.
De är mycket svårare att ha en bra andning naturligt den här gången än med Norea. Tror att de är för att jag var mycket mer vältränad då än vad jag är nu. Måste verkligen fortsätta att ta mina promenader hela graviditeten den här gången också. Trotts att de är jobbigt och jag gärna fuskar genom att tigga skjus lr åka buss korta sträckor.
Men men till vad som händer i magen så är de inte mycket nu, bebisen tjockar på sig och växer sakta men säkert. Inte så mycket mer speciellt som händer nu innan förlossningen, de är ju typ en färdig bebis i min mage nu. Lungorna har lite kvar att utvecklas och den skulle behöva lite mer underhudsfett, men snart så kommer han vårt andra lilla mirakel! <3