Två barnsmamma

publicerat i Allmänt;
 
Oj vilket jobb, haha, Ne men jag har ganska fullt upp. Norea är en handfull på dagarna, så jag varvar lek, matlagning, blöjbyten, ammning, uppfostran och tröstande med varandra hela dagarna. På nätterna är de ammning, tröstande, blöjbyten och sömn som varvas. Är uppe några timmar varje natt med Melvin pga att han har magont och vill äta. 
 
Jag klagar inte, inte alls! Mina barn är de finaste jag har, de är underbara! De ger minst lika mycket energi som de tar. Att få höra av Norea att man är fin lr luktar gott kan helt klart göra min dag. Ett leende från Melvin kan göra vem som helst på bra humör även om man har en trotsig tvååring. 
 
I övrigt är jag extremt nöjd med att vara mamma, de är en sån gåva! 

3veckor

publicerat i Melvin 0-6 månader;
 
I fredags var vi ÄNTLIGEN på BVC, de hade blivit ett litet missförstånd. Men vi blev iaf inskrivna och Melvin blev vägd och mätt, 51cm lång och 3550g :)
Han börjar bli stor haha, distriktsköterskan tyckte han såg frisk och kry ut.  Hon tyckte att vi kunde prova magdroppar till honom om de inte blir bättre med magen, så vi får se hur de blir. 

Så liten

publicerat i Melvin 0-6 månader;

Våran lilla pojke växer så de knakar! De vuxet han hade på bb som var aldellens förstora är nu nästa lagoma nu 12 dagar senare. Han är fortfarande så liten, men börjar bli allt mer vaken de få stunder han är vaken. De märks på ögonen och på beteendet att han växer så de knakar! Så underbart att få följa med ännu en liten människa på livets stig. Han har lite ont i magen och de har blivit några vakna nätter, vi håller tummarna att de ska gå över snart för allas skull.

Lek

publicerat i Norea 18-24 månader;

Igår kväll var de lek med Benjamin och matheo på Benjamins tre års kalas, super trevligt! Go mat och tårta också! Tack för att vi fick komma anna och Benjamin! Idag efter lunch kom Annica och Bryan så då blev de mer lek ute på gården, super kul! Var ca ett år sedan de träffades sist, trevligt att de små fick leka. Ikv kom kusinerna förbi för att titta på lillebror så då fick Norea leka igen, riktigt tur har hon haft!

Tre år!

publicerat i Allmänt;
 
Jag har lite svårt att fattdebatt de gått tre år sen jag och Eric valde att vara tsm. De känns som att vi alltid varit tsm
Fast samtidigt som de var igår som vi delade våran första kyss. Nu sitter vi här efter tre galna år av, överflödig kärlek, bråk, flytt, barna födande, förlovning och mycket mer. Inte vare riktigt så jag trodde de skulle se ut efter tre år! Men jag är lyckligaste tjejen i världen pga att de ser ut just så, jag hade inte velat ha de annorlunda i slutändan!  
 
Jag älskar ju den där förbaskade knölen i alla väder, hur odräglig han än kan vara så älskar jag honom! Han och våra vackra barn är ju de viktigast och mest värdefulla jag har. Vi för alltid babe!
Jag älskar dig Eric! ♥
 
 

1 vecka gammal

publicerat i Melvin 0-6 månader;

Idag är våran lilla pojke en vecka gammal, de känns helt otroligt! Kan inte förstå att de är hela en vecka sen jag tryckte ut den här lilla guldklumpen! Han är så himla fin, känns underbart att få njuta av honom varje dag. Idag fick han sig sitt första bad också vilket inte var speciellt populärt men nu är de iaf gjort. Lilla Melvin nybadad och trött i pappas famn!

Mobilbloggning

publicerat i Allmänt;

Sitter på bussen nu påväg hem från mamma. Tänkte jag passar på att blogga nu för sen lär jag ju inte få en chans. Har varit på lunch hos mamma med barnen och en sväng till barnens hus. Blev go spagetti och köttfärssås till lunch och trevligt sällskap! På barnens hus köpte vi fler tuttar till Melvin och en ny amnings bh till mig. Norea fick en pojkdocka av momo för att hon blivit storasyster så nu lär hon nog ta hand om den som jag gör med Melvin. Ikväll blir de öppet hus för familj och nära vänner, vi ska fira lite smått vårat nya tillskott till familjen

Ömma bröst och eftervärkar

publicerat i Melvin 0-6 månader;
Sitter just nu och ammar lillpöjken, han är en riktig snuttare! Skulle han få välja skulle han ligga vid bröstet så fort han är vaken. Men de går ju inte för sig även om de är lite svårt fortfarande att hålla honom nöjd på något annat sätt. Vilket mina bröst helt klart får känna på, bara från igår till idag då mjölken runnit till har de blivit mycket värre. Såriga blodiga bröst är nu ett faktum, som top på de så känns de typ som att de ska sprängas! Ska bli skönt när han börjar äta mer regelbundet som mjölken anpassas efter hur mycket han äter. Men de är verkligen super mysigt att amma, helt underbart att få göra de igen och att de funkar :) 
 
Lillpöjken fick ok stämpel igår när vi var på bb hemvård för koll, de gick super bra! Blev en sväng på stan efter de där vi träffade galet mycket folk, bland annat Anna och Benjamin som vi gick med ett tag. 
 
Idag har vi bara myst på förmiddagen efter sovstunden bakade Eric och Norea med Simon och Matheo.Blev bulla och kokostoppar, sedan efter middagen gjorde Eric marängbotten som vi nu snart ska avnjuta med jordgubbar och grädde! Eric's mamma och hennes sambo kom på eftermiddagen också, hon gjorde gomat till oss. Carro och Hayle kom också och åt med oss, sent blev de dock. 
 
Nu ska jag fika och sen sova! 
Natti natti!
 
Btw för er som har instagram så heter jag lilmamman där, är lite bättre på att lägga upp bilder där :) 

Åka hem och njuta

publicerat i Melvin 0-6 månader;
De är klart att vi får ja hem och de ska bli super skönt, att få komma hem och mysa med båda mina barn. De är så otroligt att ha fått ett till mirakel! 
Ska bli så kul att se hur lillan kommer reagera när hon förstår att lillebror ska följa med hem och bo med oss. De ska bli super spännande, hon tycker ju att de är så mysigt med bebisar. Vi får väl se om hon kommer tycka att de är lika roligt när de är en bebis som ska vara med jämt. 
Nee nu ska jag packa ihop alla grejer och sedan käka innan pappa kommer och hämtar oss. Ska försöka hålla bloggen uppdaterad men vi får väl se hur de kommer gå ;)  

Kvar på bb

publicerat i Melvin 0-6 månader;
Än så länge är vi kvar på bb, får se om vi kanske får åka hem idag.
Vart en natt full av liv, lillpojken har inte velat sova utan bara snutta på mamma och vara nära. Super mysigt första 3 timmarna sen ömmade brösten rejält och tröttheten tog över. Så in på små timmarna fick han tutte och fort vart han mycket nöjdare men ville endå ha mamma nära. Men efter ett till mål mat vid 6 så fick vi sova båda två i varsin säng i nästan två timmar, SKÖNT! Efter den sömnen och en stadig frukost känner jag mig ganska utvilad medians Melvin sover som en stock här breve mig. 
 
De är så otroligt många underbara känslor som far genom kroppen just nu, tänk att han är här nu våran lilla son. De är så galet fantastiskt att de går inte att beskriva! De sprudlar i kroppen på mig bara jag ser på honom, att vi fick äran och lyckan att få ett till barn! Jag kan knappt förstå de, två vackra barn har vi nu, så lyckligt lottade vi är! 
 
Fick höra att ni ej kunde se bilden ska försöka fixa de senare när jag har tillgång till en vanlig dator. 
Ännu är de nån annan som vill ha min uppmärksamhet! :) 

Och så köm de en Pöjk!

publicerat i Melvin 0-6 månader;
 

Fingrar och tår och fjäderlätt hår,
en blick så klar som såge du tusentals år. 
Det är knappt jag förstår, en pojk han är vår! 
En gåva till oss är du min lille.

Mitt barn i min famn, jag viskar ditt namn, 
och plötsligt känns det som om all världen försvann, 
som tiden stod still, en pojk, han finns till! 
En livets gåva är du min lille!

Tänk blodet i mig blev blod ini dig, 
vandrar genom tiden, ådror och märg, 
släktled i mig blir släktled i dig,
här är du – en av oss, 
en ny länk i livets kedja.

Jag lånar dig jag, min skatt, för ett slag, 
en stund så kort som vore den ett andetag, 
en vindpust av tid är ditt och mitt liv, 
en livet gåva är du min lille!

Fingrar och tår och fjäderlätt hår, 
en blick så klar som såge du tusentals år. 
Det är knappt jag förstår, en pojk han är vår! 
En gåva till oss är du min lille.

Eva Sjöstrand, 1996 (Leilus polska)

Igår den 6 Juli kl 16:47 kom han, lilla Melvin. 49cm och 3115g, en alldeles perfekt liten Pöjk!

 

 

Föräldrasyndrom

publicerat i Allmänt;
Att vara utan barn så länge och inte göra nå speciellt känns konstigt! Igår kväll när vi satt och såg film tyckte vi flera gånger att vi hörde hur lillan vaknade. Men kom på oss innan vi hann ur soffan för att kolla till henne, tur de. Imorse när jag var på toa för tredje gången så kom jag på mig själv när jag tänkte att de var konstigt att Norea inte hade kommit än kl var ju endå halv 8! Jaa ni förstår vinkeln, de är som att man har de inbyggt på nå vänster att man hela tiden följer sina rutiner. 
 
Idag så låg jag iaf kvar i sängen till halv 11, sen gick de inte längre. Då hade jag snurrat runt och somnat och vaknat i flera timmar, upp och käka något, blodsockret var så lågt att jag skakade. Blev fil med banan ute på balkongen, super mysigt även om solen inte kommer till vår balkong förrän vid tre tiden. 
 
Idag ska jag och Eric försöka ha en dag enbart för oss, de lär ju dröja innan vi är helt utan barn såhär länge igen. Känns skönt att bara få rå om varandra i vardagsrutiner plus en promenad och lite sånt. Vi ska bland annat till blomsterlandet för att titta på plantor, jag var ju för lat för att sätta egna i år. Blir lite dyrare men de kan de ju vara värt om man får ha blommor och bär på balkongen!
 
 
 
 
 

Sola,sola

publicerat i Allmänt;
SitterSitter på bussen nu pålägg hem från stan, har varit och lämnat lillan till mamma. Norea och momo ska få lite kvalitetstid tsm nu två dagar, blir ju mysigt för dem. Passar perfekt för oss också om de nu kommer en bebis, bara hunden som ev kan behöva lämnas bort men han kan ju iaf vara själv några timmar. Ska hem äta nå mat och sedan ut och njuta av de sköna vädret, de är linne för att inte säga bikini varmt! Blir nog en promenad i skogen senare när de svalnar lite med hunden, måste ju försöka få igång den här förlossningen nån gång jag vägrar gå över tiden! 
 
 

Bilder

publicerat i Allmänt;
 
Lillan i snyggroset såhär på morgonkvisten vid halv 8
Den otroligt vackra bröllopstårtan!
 Nya favoriten är dockan :)
 
De två finaste i världen!

Sommardag

publicerat i Allmänt;
 
 
 
Idag har de varit en fin sommardag, lite kvalmigt men inte ska man klaga! 
Jag och Norea var på ICA efter lunch och hämtade ut ett efterlängtat paket från jollyroom.se. De var liggdelen till våran syskonvagn, startset med nappflaskor och en ergonomisk skötbordsbädd. Inget förutom flaskorna var som jag/vi trodde de skulle vara. Liggdelen var större och stadigare än jag trott och skötbädden var som sackosäck aktig, mysigt. 
Norea fick vara med och packa upp allt nyköpt och man märker att hon börjar bli fundersam över att de är så mycket grejer till lillebror. Men finner sig som i de lika snabbt som de var konstigt, tur de!
 
Efter de så var de stor handling som stod på schemat, blev en sväng iväg till ICA Maxi som vanligt varje månad. Pappa hämtade upp oss när vi var klara ochskjutsade hem oss och så bjöd vi på middag och umgicks en stund. Nu ligger Norea och sover, Eric ligger och halvsover i soffan och jag ser Lotta på Liseberg och funderar på om jag ska ta en promenad efter de. Jag känner för att vara ute, kanske ska ta en springtur, ne men skämt och sido så skriker min kropp efter att få börja träna. Just nu är jag helt slut efter att ha gått upp för trapporna hem, de behöver ändras på fast de kommer nog av sig själv när lillebror kom ut :D
 
Avslutar med en bild på de fina som gifte sig igår och lillgumman som blev döpt och storebror såklart!

Gnällig

publicerat i Graviditet #2;
Just nu är jag typ gnälligaste människan ever, men fy fan va jag är less! Haft ännu en natt med sjukt dålig sömn och sammandragningar och illamående.. När har den här krabaten tänkt komma ut och sluta plåga mig, de är fan inte lätt! Jag känner mig som en stor missnöjd unge som bara gnäller på att inget är bra, de är inte kul. Men de är så otroligt svårt att försöka hålla sig positiv och se att de snart är över när man har ont och mår dåligt. De blir som en ond cirkel av de hela och jag vill innerst inne så gärna försöka njuta av att vara gravid för de är ju något så otroligt vackert! 
Smärtan tar helt enkelt över och jag blir gnällig och lätt irriterad pga att magen känns som ett stort blåmärke och att han inte kommer ut. Sen kommer jag ju helt klart inte säga att de är dags för bebis igen förrän jag typ krystar ut han! Hade sammandragningar med 2min mellanrum igår under fotbollen men nej inte ville han komma ut för de, min livmoder tyckte bara att jag behövde träna lite och fortsatte så hela natten!
 
Nu har jag fått ur mig lite och ska försöka tänka positivt resten av dagen, ta en Alvedon och mysa med Norea. 

Vilken dag!

publicerat i Allmänt;
Ja alltså vilken dag de blev, förvånade blev vi allt. Men oj så lyckliga vi är för er! Idasvar de ju dop för älskade lilla Haley, vilket blev så mycket mer! När vi sitter i kyrkan och intro musiken tystnat så går helt plötsligt Carro iväg med Haley till Simons pappa. Alla bara gapar och förstår ju att nu ska de GIFTA SIG!! Klart vi hade de på känn men man var ju som endå inte bered på de, inte alls. De var super fint, jag med alla mina hormoner som är helt i obalans grina ju såklart endel! Tur att Anna och Petra kunde assistera med näsdukar så jag fick behålla lite smink iaf. De var så underbart att få se två av de finaste personerna jag känner få gifta sig med varandra. De där två människorna är som gjorda för varandra! All lycka till er i framtiden och må ni allvardagar varandra! 
 
Sedan efter de gift sig så blev Haley döpt och de var massor med fin musik och naturligtvis så fortsatte jag att grina tills allt var slut. Våra kära vänner från öppna förskolan, Maria och Fredrik, sjöng så vackert, vilket gjorde att de rann fler tårar. Men trots att jag grina typ hela tiden i kyrkan så var de såklart av glädje! 
 
Blev fika, mer sång ochpakets öppnande i församlings gården efteråt, supermysigt och trevligt. Alltid lika kul att få umgås med vänner, bekanta och nya som man lär känna :) Tusen tack Simon och Carolin för att vi fick vara med på denna betydelsefulla dag för er! Vi känner oss extremt hedrade!♥
 

Just nu sitter jag i soffan med förvärkar och hoppas på att de ska gå över till riktiga värkar så jag får fara in och trycka ut vårat lilla mirakel. Men vi får väl se, jag lovar att uppdatera då han kommit ;)