Pappan med på förlossningen?!

publicerat i Graviditet #2;

Ser på efter tio på TV4 just nu, de tas upp idag frågan om männen/pappan ska vara med på förlossningen. De verkar endå vara ganska olika vad folk tycker, endel verkar inte vilja ha med sina män/pappan under förlossningen och vissa Män/pappor vill inte vara med.

Vad tycker ni?! Ska pappan/männen vara med på förlossningen?

Jag vill absolut att Eric ska vara med den här gången också när jag ska födda. Han var ett stort stöd och en mycket viktig person för mig under förlossningen. De var iprincip bara han jag lyssnade på under hela förlossningen, alla andras röster försvann lixom. Jag skulle nog bli ledsen om han sa att han inte ville vara med på förlossningen. De är ju ett stort ögonblick för honom också att få vara med när hans barn födds.

Ett steg närmare

publicerat i Graviditet #2;

Just nu är de bara små saker kvar som behöver fixas inför lillebrors ankomst. Idag var vi in till stan och köpte en filt som just nu går i maskinen, den ska ner i bb väskan sen. Såå härligt att de bara är några få saker kvar, sen kan han få komma när han vill!

Bilder

publicerat i Allmänt;

Liten uppdatering i bilden :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2645217/images/2012/pic_204507232.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2645217/images/2012/pic_204507243.jpg" class="image">

Vet hon vad som väntar?

publicerat i Norea 18-24 månader;

Jag börjar undra om Norea börjar ana vad som komma skall, under medvetet såklart!
Hon har börja prata som en bebis, ska ha tutte hela tiden och blivit väldigt mammig! Hon ska även ha hjälp med saker som hon för någon vecka sedan kunde själv.
Jag vet att folk har "varnat" för att de äldre syskonet bakgraderar ofta ganska när de får ett syskon. Men jag visste inte att de började redan innan bebisen kommit ut. Någon som. Varit med om liknande? :)

Morsdag

publicerat i Norea 18-24 månader;

Varit en super mysig dag med min lilla flicka, vi har myst, bakat hallon/rabarber paj, gjort supergo tacomiddag, varit ute i solen och avslutade kvällen med att äta upp våan goda paj med vaniljsås till! Riktigt härligt med en mor och dotter dag! Mer än ett lydigt och glatt barn kan man inte önska sig på morsdag! <3 älskar verkligen min lilla flicka mer än de finns ord för!!!

Vi vann =O

publicerat i Allmänt;

Även om jag tyckte att vi hade en väldigt bra låt i år så är jag fortfarande lite chokad över att vi faktiskt vann eurovision!! Tänka sig att nästa år kommer folk att vallfärdas till lilla Sverige för att de eurovision! De är ganska coolt måste jag erkänna!
Nog om de, idag är de Morsdag så naturligtvis vill jag säga grattis på morsdag till min underbara mamma som alltid funnits för mig under alla år. Genom vått och torrt, stått vid min sida och stöttat mig även i de största uppförsbackarna! Tack mamma för att du är du och för att du finns! Jag älskar dig <3

Idag blir de att bara ta de lugnt kanske en promenad till någon lekpark efter lillan sovit. Solen skiner idag så de är kanon väder, gör att man lätt blir på bättre humör.

Lite för tidigt, även som småbarnsförälder

publicerat i Allmänt;

Halv 6 vaknade min solstråle, ville ha välling och sen inte somna om. Nee de är för tidigt för mig, även fast jag är van att gå upp tidigt. Sen var hon rena åskmolnet och skrek och grinade i 30 min innan hon fick fram vad hon ville.
Nu har jag insett att vi inte ar någon fil heller, vilket var de jag var sugen på. Typiskt att Ica inte öppnar förän 8, blir
Väl gröt idag ist.
Pengarna rullar ju in på kontot idag så vi ska åka på Ica maxi och stor handla, tycker de är ganska mysigt lite avkopplande :)
Än så länge är de sol ute men de har utlovat åska och regn här under dagen, vi håller tummarna att de ar fel!
Tänkte vi skulle smörja oss och gå ut en stund efter Bolibompa, jag lyckades bränna mig lite lätt igår INTE kul :(

Solat

publicerat i Allmänt;

Idag har de varit toppen väder, så varmt att jag kunnat sitta i linne och sola! Sjukt underbart, har till och med fått lite färg såg jag. Bäst jag är försiktig bränner mig ju så himla lätt :(
Är påväg hem nu från Öf, lika trevligt som alltid att vara där! Hamburgare och pommes blev de till middag idag sen glass till efterrätt, toppen!
Imorgon ska vi och stor handla på Ica maxi men jag hoppas på fint väder så vi kan vara ute hela förmiddagen. Norea är ju hemma från Eva som vanligt på fredagar, ska bli kul att kunna gå ut på gården och leka.
Här är en bild på henne från i måndags morse då hon skulle till Eva, min stora tjej!

Svar.

publicerat i Allmänt;

Svar på komentar, jag ska absolut bli
Bättre på att lägga upp bilder :) kul att du gillar min blogg de gör mig jätte glad!! :D

Sommarväder :)

publicerat i Allmänt;

Helt underbart väder de har varit idag, varmt och skönt :) solen kom fram på sen eftermiddagen också, så härligt! Jag längtar tills man kan gå utan jacka och bara glassa i värmen! De vore så skönt om värmen är här för att stanna nu!
Sitter iaf på bussen påväg hem, har hämtat lillan från mamma. Hon har hunnit somna och sover som en stock trotts att hon sov till halv 9 imorse!
Aja bjuder på en bild på magen som jag tog igår när jag låg och jäste i soffan :) trevlig kväll!

Inte charmigt

publicerat i Allmänt;

Idag är en sån där dag då krämperna är många och jag bara vill att lillebror ska komma ut. Sen tänker jag lite till och inser att jag borde nog stor handla och fixa färdigt i lägenheten först. Sen vore de ju bra om liggdelen till syskonvagnen hinner komma också så två veckor till är väl bra om han stannar. Sen för hans egen skull borde han nog stanna iaf 4veckor till så han inte är så mager då han kommer ut.

Nee men de är en dålig dag idag, kroppen gör ont och jag nyser och ögona rinner av all pollen.. Trotts de underbara vädret orkar jag inte ta mig an något alls! Ska försöka dammsuga och sätta upp gardiner i lillans rum, när de är gjort kastar jag in handduken för dagen.

Fotboll

publicerat i Allmänt;

Det är verkligen konstigt att vara utan barn, Norea är hos hennes farmor tills imorgon. Vi håller på och byta rum med henne så vi ska få större och närmare toan nu inför lillebrors ankomst.
Idag tog jag en sväng till stan för att köpa galonisar åt Norea medans Eric var och spelade match. De blev ett par helblåa från H&M fast jag ville ha Bamses blåa från Lindex men de var slut i stan och jag orkade inte åka till strömpilen. Gick förbi min farbror och hans fru i deras butik för att se hur de var med henne. Hon ska ha barn om ca två veckor så de kan komma en bebis där när som helst verkligen :) liftade med dem hem sedan för att fortsätta med pysslet hemma. De börjar ta sig men oj va vi har kläder!!! Vi ränsar ut en massa men de känns endå som att de är sjukt mycket kvar! Blir att fara och lämna i ufflåda imorgon.
Ikv så var de ju campions leage final så vi tog en promenad till Marcus, Elin och lilla Elvira. Sitter här fortfarande och väntar på att Eric ska spela klart FIFA så vi kan gå hem och sova.
Pappa kommer imorgon och ska hjälpa oss flytta sängarna eftersom jag inte får bära tungt. Sen ska han hjälpa till att hänga upp lite tavlor och sånt. Efter de blir de att åka och hämta lillan och sen till mamma på middag.
Natti Natti :)

32+0

publicerat i Graviditet #2;

Snacka om att tiden rinner iväg vissa dagar och går i slowmotion andra. Idag är en sån där extrem seg dag då de känns som att klockan knappt tickar alls. Jag har väldigt ont i magen den är spänd och öm, känns som att de. Ska spricka! De är riktigt otrevligt, så fort jag får en sammandragning så börjar lillkillen sparka och röra på sig vilket inte gör de bättre. Känner mig jätte gravid, klumpig och tung. Nee nu ska jag inte klaga om ca 7 veckor får jag ju hålla i våran lilla son, de ska bli underbart!
Lägger upp bild på magen en annan dag, bloggar från mobilen och de funkar Inge bra att lägga upp bilder.

Snart sommar!

publicerat i Allmänt;

Idag är Norea hemma, hennes dagmamma är ledig så vi tog långhelg för lillan.
Vädret är helt underbart ute! De går att vara utan jacka och solen skiner och värmer såå skönt! Vi har redan hunnit vara ute i nästan två timmar, lekt i sandlådan med de nya grejerna, gungat och spelat fotboll.
Vi har ett super trevligt äldre par som bor i uppgången breve oss som sa hej när de var påväg till Ica. När de kom tillbaka hade de köpt glass till Norea för att hon skulle få lite sommarkänsla! Hur underbart snällt som helst! Tur man har endel trevliga grannar på gården :)
Nu ska vi snart göra mat och sedan ta en tuppplur, önskar jag orkade sitta ute medans lillan sov. Men jag är allt för trött för de, ska också passa på att sova nån timme.
Se till att njuta av dagen alla som har vackert väder, de ska vi göra :) <3

Mysigt att tvätta...

publicerat i Graviditet #2;

Ikv så har jag tvättat upp alla de bebis kläder som kommer användas från början. Så super mysigt att få pyssla på med mina sockar och tröjor! Jag längtar så otroligt mycket efter att få ta på de pyttesmå kläderna på lillebror. Känns som en evighet bort och samtidigt som att de är hur snart som helst som han kommer vara här.
De börjar bli dags att bona här hemma inför hans ankomst, speciellt innan jag blir för stor och tung för att orka göra något.
Har för övrigt börja må lite illa igen, oftast i samband med att jag har upprepade sammandragningar. Jobbigt men de går över efter en timme lr så, helt klart så jag står ut med de.

Heldag hos momo

publicerat i Allmänt;

Idag vart de en lång dag, Norea bestämde sig för att gå upp 20 över 6. Då kom hon in till oss men vägrade somna om utan hon skulle upp och äta frukost. Så de var bara att palla sig upp trotts en natt full av samandragningar. Vi tog de iaf lugnt till lunch, ritade och tittade på Bolibompa i omgångar.
Efter lunch for vi iväg till momo där de blev full rulle, Theres och Maya kom dit. Maya är något år äldre än Norea så de hade super roligt. Åt glass och bär, lekte inne och ute.
Till middag blev de chili con carne, önskat av mig! De är så otrolgt länge sedan jag åt de och verkligen en underskattad rätt!
Momo och lillan gick på en promenad och jag passade på att vila en stund.
Nu sitter jag och lillan på bussen hem, snart hemma. Blir en tidig kväll för mig trotts att jag vilat, känner att kroppen inte är var den brukar vara.
Hoppas ni haft en bra helg alla :)

Dop för Elvira

publicerat i Allmänt;

Idag har vi varit på dop för lilla Elvira, super fint! Först var vi i Backen kyrkan och sedan fika i en lokal. De var gistna och öppning av presenter, de fick massor av fint. Vi gav ett hemmagjort kort och en babyrosanalle. Norea blev fort kompis med Marcus lillasyster, de hade jätte roligt och sprang omkring och busade hur mycket som helst.
Tack Marcus, Elin och Elvira för att vi fick komma!

TV3 dokumentär om unga mammor

publicerat i Allmänt;

Alltså varför gör man ett program om unga mammor om man bara har tänkt visa en sida av de?! Jag blir så irriterad, de tar inte upp hur underbart de är att vara mamma. En ung mamma är ju en lika bra mamma som en äldre mamma. De är nog tufft som de är att vara ung och ha barn, inte själva mamma rollen utan samhällets syn på en. De är inte svårare att vara mamma till sitt barn om man är 17 lr om man är 25 lr 35 år. Väljer man att ha kvar sitt barn så är de ens eget val, ingen annan har rätt att lägga sig i!
Varför ska de vara så svårt att visa hur vackert de är att vara mamma? Varför ska de vara så stor fokus på åldern?!
Blir så förbannad,

Hektisk dag

publicerat i Graviditet #2;

Idag har varit en hektisk dag, lämna lillan hos dagmamman, introdagar på viva, lunch med mamma, hämta lillan, åka till sjukhuset med lillan, fika med farmor, besök hos barnmorskan, framkalla bilder, fika och nu påväg hem. Ojoj men mycket har vi hunnit med och bra gick de allt :) allt såg ok ut på lillan när vi var på sjukhuset. Alt såg ok ut hos barnmorskan också :)

Besök på förlossningen

publicerat i Graviditet #2;

Ikväll så blev de ett besök på förlossningen för oss, jag har haft tryck neråt och täta sammandragningar. Så efter ett samtal till förlossningen så blev de att åka in på kontroll. Som tur var så såg allt bra ut och jag har inte börjat öppna mig än! Tack och lov!!!
Har dock fått order från läkaren att ta de lugnt och vila minst 2 gånger om dagen. Ingen träning lr andra större ansträngningar, får jag mer ont lr så ska jag inte tveka utan åka in igen.
Hem och vila ska jag nu :)

Bättre väder?!

publicerat i Allmänt;

Jaa några minuter idag var de ju sol iaf. Idag har jag och lillan varit och stor handlat på Ica Maxi, hon var super duktig nästan Inge gnäll! Efter en timmes handlande så somnade hon i kundvagnen! Så otroligt sött, lägger upp bild när jag kommer åt trådlöst internet till mobilen.
Vid middagstid tog vi cykeln till Marcus, Elin och Elvira, för att kolla in deras nya lägenhet och få mat. De bjöd på jättego kyckling med pasta, Norea fick fiskpinnar och potatis eftersom de var lite fart på kycklingen. Norea var super go och pussade en massa på Elvira, hon gav henne rutten och torkade bort dregel. De värmer i mitt mamma hjärta att hon är så fin mot små bebisar och barn!! Min lilla solstrålen, hon kommer bli världens bästa stora syster!!!<3
Nu är de dags att gå isäng så man orkar med lillan imorgon bitti!
Natti Natti!

Snö i Maj?!

publicerat i Allmänt;

Åhh jag blir så less på detta väder, snö igårkväll och regn idag! Jag blir på dåligt humör när de är dåligt väder, sen jag fick Norea har vädret verkligen börjat påvärka mig. Innan så brydde jag mig inte så mycket men du kan en heldag bli förstörd pga vädret.

Sitter just nu med lillan i knät och myser i soffan, super mysigt!

Fyndat!

publicerat i Allmänt;

Nu sitter vi hos mamma och väntar på att maten ska bli klar :) de gick bara fint att handla, fyndade 12 plagg på barnenshus för 10kr!!! De är helt otroligt, några till Norea och några till lillebror. Lägger upp bild när jag kommer hem på allt fint :) Blev lite sandleksaker till Norea också, nu är de bara värmen som fattas!

Nu ska vi käka och umgås alla, ha en trevlig kväll alla fina!

Just nu

publicerat i Allmänt;

Vi sitter och har just käkat pizza, nu ska vi vidare till godishuset, Mklähuset och barnenshus. Efter de ska vi till mamma där min mormor och morfar är på besök ska bli trevligt!

Vecka 30+0

publicerat i Graviditet #2;
Ja vad ska man säga tiden rinner iväg och snart har vi en liten pojke här hos oss. De känns helt underbart och jag längtar verkligen efter att få hålla honom. De senaste dagarna har dock varit påfrästande, vet inte vad de är med mig. Av någon anledning så har de känts som att något är fel, inte fysiskt utan psykiskt. Jag mår bra fysiskt börjar märka att jag är gravid för att jag börjar bli otymplig med eftersom magen börjar bli högre. Men jag mår bra, inte ont lr något sånt. Men de känns bara som att han kommer komma ut snart lr något sånt. Svårt att förklaga, ska till barnmorskan nästa vecka så vi får väl se vad hon säger.
De är iaf mycket fart på vårt lilla mirakel i magen, han börjar bli stark och sprkar ganska hårt nu =) Har dock inte fått nå sånna där extrema revbensspark än, tack och lov!
Taget ikv vecka 30+0
Info från blimamma.se

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

 

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

1 Maj = Sommar?

publicerat i Allmänt;
Ja man kan ju iaf hoppas på de, jag känner att jag tar emot sommaren med öppna armar om den bara vill komma. Jag är så less på alla kläder som man måste ha på sig och att ta på och av hela tiden på lillan. Dock så har ju de senaste dagarna varit väldigt fina och kännts som en förhint av en fin sommar.
Igår var de ju Valborg, vi var hos mamma och käka go middag och sedan for vi ner till Campus och tittade på brasan och Cleo med min mamma och pappa. De var riktigt trevligt och Cleo är ju lika bra som alltid, grymt cool brud!

Norea sitter just nu och tittar i Ellos sommarkatalog och pekar på alla modeller och säger "mamma där", när jag frågar vem de är på bilderna så säger hon "mamma"!! Haha så söt hon är man blir ju glad om ens barn tycker att man är så snygg! ;)
Hade ordentligt med sammandragningar igårkväll, de känns i magen idag den är alldelens öm. Som grädde på mosen så har lillpojken sparkat nästan oavbrutet sen halv 7 imorse! De är jätte mysigt att han är igång och rör på sig, de ger ju en väldigt trygg känsla. Men oj nu börjar jag bli less de gör ju faktiskt ont! Haha jaa tänk vilka motsatta känslor man kan känna på samma gång.