Illamående

publicerat i Graviditet #2;
Jag är less, ordentligt också. Dag ut och dag in av illamående och kräkningar, dock så har de blivit bättre sen jag låg inne på sjukhuset. Fast de är ju endå inte bra att kräkas med jämna mellanrum och mer lr mindre alltid må illa. JAg tycker att jag ska ha gått så långt så att de ska ha gett med sig nu, men icke de =( Aja bara att hålla ut och hoppas på att de ger med sig snart så jag inte ska dras med de här i 6 månader till :s
När jag var gravid med Norea så gav de med sig efter ca 13 veckor men kom tillbaka i vecka 34. Men då var de inte lika extremt men jag kunde inte äta kyckling och inte välstekt mat. Då kom allt upp igen efter en stund lr så fick jag inte ens ner de :(

Ta mig bort

publicerat i Allmänt;
Just nu vill jag bara bort, bort från allt!
Ta mig hit, få vara helt själv...

Lr hit, bara få vara!

Trött

publicerat i Allmänt;
Ja precis som rubriken pekar på så är jag trött, nästan jämt. De är skit jobbigt, trött och frusen hela tiden. När jag kliver upp tills jag går isäng igen, hur är de ens möjligt? Nu sitter jag här med lock för örronen också, vad är oddsen?
Iaf så ska vi åka och hälsa på mamma efter lunch, ska bli trevligt att se hur hon har de. Innan de ska vi hinna äta lunch och mysa =) Ska också lägga upp en bild på magen som vi tog igår kväll om jag nu får de att funka :P

Ideal

publicerat i Allmänt;
Igår när jag och älsklingen skulle sova så började vi prata om ideal och vad som var snyggt. Han tycker ju som så många andra killar att Jessica Alba och Helly Berry är de två snyggaste kvinnorna som finns. Jag håller med om att de ser otroligt bra ut, men som tjej är de lätt att få komplex. Jag ser en mamma när jag ser mig i spegeln, med bristningar, deformerade bröst, slapp  hud osv. Men då om jag tittar på dessa två damer så har de ju också fött och bärt barn båda två. ENDÅ syns de inte på dem, retuchering? lr kanske plasticoperation? Ja vem vet, men att ha gått igenom en graviditet lr fler utan att de syns alls på kroppen känns som en omöjlighet. Hur som helst så är de inte så att jag nu fått en massa komplx över att min fästman tycker att de finns snyggare kvinnor än mig. Men de är ju klart att man får sig en tanke ställare, och han kommer få höra de också. Haha, men jag älskar honom mest iaf!

16+0

publicerat i Graviditet #2;
Tiden bara försvinner, jag har ont i brösten och magen växer haha! Känner hur bebisen har sig där inne och att den bara blir starkare och starkare! Iaf så de här händer just nu med mig och bebisen.
Jag kollar på hemsidan www.blimamma.se

Din bebis

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

 

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

 

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

 

Du

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

 

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Använd gärna vårt viktkurveverktyg för att följa (och kanske dela med dig av) hur din vikt förändras under graviditeten.

 

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.

120126

publicerat i Allmänt;
Sitter här hemma och väntar på att klockan ska gå iprincip. Ska hämta lillan 15.00 för att sen åka ner till öppna förskolan och umgås med föräldrar och barn. Lillan får leka av sig så hon är trött ikv. Annars så inget magen växer och bebisen verkar må bra iaf, den rör då på sig. Imorgon så har jag gått 16 hela veckor så då blir de att ta kort :D

Vagn

publicerat i Graviditet #2;
Nu har vi satt ihop vagnen vi gjorde de igentligen igår kväll men jag var för trött efteråt för att blogga. Iaf så är den skit snygg och kommer bli perfekt för oss! Har så svårt att fatta att de kommer komma ut en liten bebis till om någon månad. Den ska också bo och vara med oss, helt otroligt! Ser iaf otroligt mycket fram emot de, att få ha två små diamanter! Jag kommer känna mig mer stolt då än nu och de visst jag inte ens var möjligt. Jag längtar tills den lilla kommer ut och de är länge kvar endå, men vi är ju nästan reda. Dock är de väl så för mammor att man ska bona hemma för ett nytt litet liv och när man är klar så äre bara att vänta. Eftersom vi haft en liten redan så har vi ju som de mesta vilket gör att de inte är så mycket att fixa. =( Men men jag får väl köpa nå kläder och sånt antar jag.
Här är vårna nya skönhet, dålig bild dock.

Min egen värld

publicerat i Allmänt;
Just nu för en stund skulle jag vilja försvinna in i min egen värld. Ha ett spegel rum där jag kan vara ifre i en timme lr så. Bara få spela bra musik och dansa av mig tills jag knappt orkar gå hem. De är mitt sätt att få försvinna ett tag, att få dansa själv ostört där ingen ser lr dömer. Bara få vara ett med musiken. Jag saknar de verkligen, att få vara ett med musiken och inte känna nå ansvar lr press. Jag tror jag måste fara ut och springa lr något bara för att få samla tankarna och få vara ifred.

Utveckling

publicerat i Norea 12-18 månader;
Min lilla flicka är nu ett år och snart 6 månader! Tiden har sprungit förbi, tänkte jag skulle skriva lite om vad hon kan så jag själv kan komma ihåg de framför allt.
  • hon kan krypa
  • hon kan gå
  • hon kan springa
  • hon kan hoppa
  • hon kan säga enklare ord t.ex. mamma, pappa, momo, baboo, olika namn, vatten osv.
  • hon kan säga endel samansatta ord som godnatt, älskar dig, hejdå, ses imorgon osv
  • hon kan räkna till 10 på swahili
  • hon lyssnar både på svenska och swahili och anpassar sig att svara efter språk
  • hon kan enklare kroppsdelar t.ex. näsa, mun, mage osv.
  • hon har egen vilja så de sjunger om de och försöker alltid så som hon vill!
Lilflickan när hon bara var någon vecka

Lilflickan på mellan dagarna när hon klätt sig själv. Så mycket har hänt!

Mat

publicerat i Allmänt;
Tänk att något så fantastiskt kan samtidigt vara något livshotande, de kan ta död på dig på många olika sätt. Jag måste säga att jag älskar mat, de är något som jag tycker är fantastiskt! Men de gäller ju att man har lite kontroll på vad man äter men inte låta kontrollen ta över. Hår fin gräns de där! Iaf så har jag varit på ICA Maxi och stor handlat idag, vilken djungel. Jag tycker sisådär om at handla mat, de blir ofta dyrt och väldigt mycket. Men samtidigt är de skönt att komma hem och få en full frys och ett fullt kylskåp. De blev mest mat idag och inte så mycket gosaker som tur var =) Sen blöjor och papper som går som smör i solsken när man har små barn. Nu står Eric framför spisen och steker på entrecon som vi köpt, jag smiter som vanligt iväg. Fixar inte lukten av os nu när jag är gravid, lite jobbigt när jag iaf måste laga mat. Men bara att härda de är inte så ofta nu när han inte jobbar så mycket kväll. Nu ska jag gå och mysa med lillan innan hon somnar.

Klasskillnader

publicerat i Allmänt;
Vårat samhälle får allt större klasskillnader, de som har de bra har de otroligt bra och de som har de dåligt sämre. Förra året tjänade de som tjänar mest 80 000 kr mer än tidigare år, de som har de dåligt 4000kr mindre. Förstå hur mycket 4000kr är om man inte har nå pengar! De som har de bra tror att de är bättre än oss andra och kan inte sätta sig in i en situation där de en månad är svårt för att inte säga omöjligt att betala hyra och räkningar.
Vi har de bra, men de är inte pga pengar. Jag lever inte i något överflöd där jag skulle kunna unna mig en massa, men jag har något som är mer värt än alla pengar i världen. Jag har folk runt mig som jag älskar och som älskar mig, mitt barn och de som är påväg är mitt allt. Innan man fått barn vet man inte hur de är att älska på riktigt, de är en kärlek som är obeskrivlig. Hur lite pengar man än har så kan man vara lycklig. Dock så gör vårat samhälle de extremt svårt att inte må dåligt över att man inte har pengar i överflöd. Allt kostar pengar, ju mer pengar du har ju bättre ställt kan du få de inom alla aspekter. När ska vi inse att klasskillnader förstör vårt samhälle och sudda ut gränserna?! Varför ska vissa tjäna flera hundra tusen kroner i månaden medans andra som jobbar mer inte ens får 10000kr efter skatt? Hur kan de på något sätt vara rätt?
Jag kan sitta och tjata om de här i evigheter, de jag iaf vill komma fram till är att någon gång måste vi inse att vi är alla människor. Varför ska vi behandlas olika om vi har samma färdigheter? Vi kommer alla från olika förutsättningar och våran barndom präglar oss. Detta gör inte att vissa är bättre än andra.

Att vara gravid

publicerat i Graviditet #2;
Jag uppskattade verkligen att vara gravid med försa barnet de va så enkelt. Man kunde sova hur mycket man vill och när man ville, nu måste jag anpassa mig efter lillan när Eric inte är hemma. Den här graviditeten har väl inte varit riktigt lika enkel som de första heller med sjukhusbesök och kraftigt illamående. Jag hoppas bara att de ger sig snart så jag kan få njuta av mage och att få en till bebis.
Vecka 16

Jag blir så stolt över lillan hon är så fin mot de små barnen som hon träffar, kramar och pussar dem. Hon kommer bli en så fin stora syster, de är jag övertygad om. Så otroligt omhändertagande fast hon är så liten jag mena hon är ju bara 1år och 5 månader. Nu när jag är gravid tänker jag tillbaka på hur de var med Norea och när hon var nyfödd. De känns som de var så nyss och samtidigt så känns de som att jag inte hade något liv innan jag fick henne. Hon är ju mitt liv, hon och Eric är ju mitt liv ja nu också den nya lilla krabaten som växer i min mage.

Tillökning

publicerat i Graviditet #2;
Nu börjar de bli allt svårare att dölja vårat nya lilla mirakel, de är nämligen så passa att vi ska ha ett till barn. Norea ska bli stora suster och våran familj ska utökas till 4a. Vi är så otroligt glada och känner oss välsignade över att ha chansen att få ett till barn. De känns så övervälmande så att jaa de är lite offatbart faktiskt. Men i takt med att magen växer så kommer de kännas mer och mer verkligt ända tills den lilla krabaten är ute =) Idag kom våran vagn som vi har beställt, en super fin syskonvagn för mindre halva priser! Världens kap! De känns så skönt att veta att vi har en vagn när den lilla bestämmer sig för att komma ut =) Ni kan se vagnen HÄR!
Magen när jag var gravid med Norea 32+

Snökaos

publicerat i Allmänt;
Idag snöar de, ordentligt!!! När jag och Norea gick utanför dörren idag så var de 20cm snö ute och ingen som hade skottat! De var bara att börja plumsa i snön, de som i vanliga fall tar 7 min att gå tog nästan 15 idag! Vi höll på att missa bussen, jag var helt slut när vi väl var framme hos dagmamman. Jag förstår inte varför de är så svårt att skotta i tid! De har snöat hela natten, när klockan är 10 bör de vara skottat på gården! För er som inte vet så bor vi i lägenhet i stan. DE BÖR VARA SKOTTAT! Blir så irriterad på våra hyresvärdar! Men jaa man har inte så mycket och säga till om de bryr sig ju inte.
Idag ska vi åka till öppnaförskolan för unga föräldrar ska bli super mysigt =)
En liten flicka som har hittat marsan pulver.

Vintern

publicerat i Allmänt;
Jag brukar älska vintern, snön och kylan brukar få mig att bli pigg och glad. Inte just nu, de är grått och kallt, snön är ivägen och de sandar så mycket att de knappt går att ta sig fram med pulka. Jag känner mig helt utmattad och vill bara gömma mig i några månader. Förstå va skönt med en varm sommardag då man kan gå på picknik och gå och bada. Nee vet inte om de bara är för att jag mår så dåligt som jag är negativ mot vintern kanske. Hoppas bara att de går över snart!
Ikväll får vi iaf besök av en fin brud, ska bli kul att få visa hur vi bor. Dock har jag lite städning framför mig och en fika date med Carro =) Nu måste jag sätta fart så jag hinner med allt.
Ha en bra vinterdag!

Internet!!!

publicerat i Allmänt;
Ja nu har vi internet igen, äntligen efter evigheter. Som sagt är ju mitt liv lite kaos för stunden, dock så håller vi ut och hoppas på att de blir bättre snart. Vet inte riktigt vad jag ska blogga om, livet flytter på som vanligt annars. Norea växer och trivs jätte bra hos sin dagmamma. Just nu sitter hon med oss i soffan och sjunger, hur gulligt som helst! Tiden går så otroligt fort tittade på bilder idag från första tiden efter BB. De känns verkligen som igår, hon var så liten och vi tyckte att hon hade super mycket hår. Nu sitter hon här med 7cms flätor och sjunger!!!
Läs den här artikeln och kommentarerna, jag blev så arg och förolämpad att jag var tvungen att komentera!

Winter dance floor

publicerat i Allmänt;

OjOj, alltså jag tänker inte blotta mig här just nu för mitt liv är upp och ner och bak och fram just nu. Men de jag kan säga är iaf att de är jobbigt de är tungt och jag önskar att saker och ting var anorlunda.

Senaste veckan har jag haft två utbrott på Ultra bussarna! Ena gången så stod jag hemma hos oss och väntade på bussen för att åka och hämta Norea. Bussen var jätte sen och när den väl kom så stannade den inte! Alltså fatta han såg mig men körde bara förbi!! Jag kom så klart sent och de känns som värsta klychan att säga att bussen körde förbi mig. Nästa gång var i onsdags jag och Norea väntade på bussen för att åka hem, bussarna går var 10 minut hem till oss. Men de gick 10 min, sen 15 min och så 20 min, Norea var otålig och frågade efter bussen. De är inte jätte lätt att underhålla en 1,4års flicka när de är mat dags. Tillslut går de förbi en snäll själ som säger att bussarna är inställda pga vädret! De är inställda! Jag blev rasande, hade inte denna människa sagt något hade vi fått vänta jätte länge. Vi fick alltså gå hem i snö öväder med blötsnö, tur jag hade pulka och inte vagn. Efter en timme så var vi hemma, bra motionspass men inte riktigt vad jag var ute efter.



Annars så hade vi en bra jul vilket vi firade 3 gånger på olika sätt varje gång. De var mysigt men julmaten står mig upp i halsen.
Nyår var fantastiskt, Simon friade till Carro och hon sa Ja! Så de var helt otroligt! Anna var en toppen värd och barna lyckades leka väldigt bra med varandra =) Eric blev tyvärr sjuk och Norea ska utredas för mjölk allergi efter feber, utslag och diarre.

Dock har jag inga bider att lägga ut just nu men jag kommer att göra de så småning om =)