Busplaneten

publicerat i Allmänt;
Idag har vi varit på Busplaneten som avslutning med ungaföräldrar som vi varit på varje tisdag. Super skoj, tack igen Fredrik och Maria för att ni tagit hand om oss varje tisdag!!
En flicka som trivs bra i bollhavet Påväg mot nya äventyr, där ser ni även hennes krypstil
Hann med att färga håret ikv också, blev bra ska göras igen nästa vecka.

9 månader

publicerat i Norea 6-9 månader;

Våran lilla flicka är nu 9 månader en lite uppdate om vad hon kan
  • sitter själv
  • kryper
  • ställer sig upp
  • kan stå korta stunder själv
  • äter vanlig mat
  • sover hela nätterna
  • somnar själv
  • har lärt sig pinsetgreppet
  • kan säga tutte, pappa, titta, mamma, där
  • bland annat.

Lyckades få en bild på lillan när hon gick med gå vagnen på öf, lite suddig dock =(

Morsdag

publicerat i Allmänt;

Idag är de morsdag, vilken underbar dag. Men blä vilket tråkigt väder! Fick iaf frukost på sängen i morse, super mysigt! Idag är de alla mammors dag så ta hand om dem och visa extra tydligt hur mycket ni uppskattar allt de gör för er ♥

Grattis alla mammor!
Lite extra till min mamma ♥

Mammagrupp

publicerat i Allmänt;
Idag som varje fredag så är de mammagrupp på Ersboda, ska blir roligt att träffa mammorna igen. Igår så spenderades dagen med att fixa Noreas rum och nu börjar de bli riktigt fint, men de saknas ju fortfarande lite möbler och sånt. Men med tiden så kommer hon nog ha allt hon behöver där och mer. men endå kul att få ordning så hon kan leka där inne :) Hon börjar bli lite less på vardagsrummet och de leksaker vi har, så de är dags att köpa lite fler.

Juniorsäng

publicerat i Norea 6-9 månader;

De är ju helt klart inte tvär lätt att hitta en juniorsäng till ett bra pris som är fin. Vet inte ens om jag tycker att de är specielt fina. De finns ju sängar för över 6000kr, är de värt de när de ser ut som de som kostar 2000kr? Nee jag tror jag ska sova på saken, är iaf intresserad av sängen på bilden ovan. Natti Natti

rosor röda.. lr?

publicerat i Allmänt;

Vi har haft fin besök av Ron, trevligt trevligt. Bjöd på lite fika och pratade =) Eric liftade med honom till samlingsplatsen eftersom han har träning ikv. Mamma skulle egentligen komma hit och hjälpa mig med håret men hon är dålig i skuldran igen stackarn. Krya på dig mamma! Jag sitter ist och tittar på tv haha som vanligt den här tiden, lillan sover och de mesta är redan gjort. Ska måla naglarna =) Köpte två nya tavlor idag lägger upp bild på dem imorgon lr så. Trevlig kväll alla.

Btw roserna är från ICA Kvantum.

De kan ta betalt

publicerat i Allmänt;

Hittade de här fina skorna på skokanoen ute på mariedal, blev helt chokad när jag såg va de kostade! Får man ta så mycket betalt för ett par barnskor?! Jag skulle vilja köpa dem till lillan för att de var så fina men 400kr! Hon kommer ju bara kunna ha dem några månader, är de verkligen värt de då? Nja måste nog få fundera på de, men de var ju SÅÅ fina.

Så här snygg var våran lilla african queen idag. Klänningen sydde jag igår, köpte hårklämman igår också ♥

Gröna fingrar

publicerat i Allmänt;
Just nu har jag en period då jag har gröna fingrar, känner att jag vill verkligen göra allt som har med trädgård att göra. MEN vi har ingen trädgård! Vilket gör de hela lite svårt. Så jag gör så gott jag kan, har handlat frön och jord så jag ska plantera någon dag i veckan måste bara köpa planteringskrukor. Istället för att plantera så har jag sytt, en klänning till Norea och två örngott. Klänningen blev tyvärr förliten men fin, så jag ska göra en i samma modell fast större i annat tyg och med spets ;) Blir nog super fint, hoppas jag iaf.
Idag blev de hemmagjord pizza till middag och just nu är de en tigerkaka i ugnen som vi väntar på. Marcus och Elin är här och ska fika med oss om en stund blir nice!
Jag och lillan tog oss en sväng in till stan och träffade upp pappa Eric, vi gick och köpte en duk och sedan åt vi lunch tsm. Riktigt trevligt att kunna träffas sådär mitt på dan.

Nyduken =)

Vänner <3

publicerat i Allmänt;
De är ju helt klart så att man behöver vänner, även om man kanske inte har tid jämt så när man väl har de ska man ta vara på de. Igår var de en heldag med vänner, vi var på stan och fikade sedan tog vi oss en sväng till en annan familj och gick och lekte på en lekplats i närheten. Super mysigt med lite picknik och få umgås, när vi kom hem blev de middag och sedan åka iväg till fler vänner. Skulle ha varit fest men eftersom vi inte var sugna på de så väntade dem med festen tills senare för att vi skulle komma och umgås. Vi hade ju lillan med oss så de hade varit opassande om de varit värsta fylle festen. Idag blir de att göra sånt man gör en söndag.. plocka undan och sånt inför veckan. Kanske sola lite om vädret tillåter ;)

Gunga

publicerat i Norea 6-9 månader;
Blev bjuden på middag hos Carro, Matheo och Helena idag, trevligt med sällskap! =) Efter vi ätit gick vi ut till gungorna och lillan fick gunga för första gången, vilken lycka för henne. Sedan bjöd de på efterrätt, sverige kaka mycket gott =) Nu sover lillan och jag ska se Navy CIS, toppen bra serie! Väntar på att min älskling ska ringa upp mig han var lite upptagen när jag ringde.
Vilken dag de har vart idag, de har inte gått att lita på vädret alls. De har regnat, åskat, varit molnigt och så kom solen fram och gjorde de jätte varmt =)

Våra älskade barn!

En hemma dag

publicerat i Allmänt;
Idag har vi bara varit hemma inte gjort mer än tagit oss en promenad. Vi fick besök på efter middagen av Marcus, trevligt. Kul för att han att få träffa lillan, de var så länge sedan sist. Blev att ta igen lite  och höra hur de går för han och hans tjej. Min moster kom även över en snabbis för att hämta lite grejer, trevligt. Nu väntar vi på min bror och hand kompis, de ska sova här inatt. Bake to cold case.

Fint för småfötter

publicerat i Norea 6-9 månader;

Igår kväll just innan jag la mig klickade jag hem dessa fina tofflor för små barn. De var min farmor som tipsade om dem, tycker att de var jätte fina. De finns så många att välja på men efter ett tag så bestämde vi oss för de små rosa. Tack farmor och farfar =) Tofflorna hittar ni HÄR.

havsluft

publicerat i Allmänt;

Idag har vi varit ute i Sörmjöle vid havet, trevligt. Vi tog en promenad och åt go mat, självklart så umgicks vi också endel bablande blev de såklart =) De är min farmor och farfar som har stuga där ute som de just har renoverat. De blev riktigt fint faktiskt! Lillan var som vanligt riktigt aktiv och forrunt på golvet och lekte och pratade, riktigt gulligt.

Mitt livs bästa beslut

publicerat i Norea 6-9 månader;

Imorse så kom lillan över till mig i våran säng för att mysa, bokstavligen talat. Hon låg först och pillade på mitt halsband sedan så vände hon sig om. La huvudet på min axel och somnade, hur fantastiskt är inte de?! De är en så underbar känsla när ens barn kommer och vill mysa med en och sedan somnar i ens famn. Hon börjar ju bli så stor nu så de gäller att ta vara på sånna tillfällen hon sover ju helst själv nu mer. Blir så otroligt glad, de är fantastiskt hur en så liten sak kan göra ens dag ♥

Hemma igen

publicerat i Allmänt;
Igår eftermiddag åkte vi till mamma och pappa, efter älsklingen hade haft match. De vann med 7-0, hur bra är inte de?! Eric gjorde 2 mål och 3 asist, måste skryta lite om han bara, är ju så klart stolt ;) Vi åt go middag och umgicks, såg såklart eurovision halv sovande. Idag så har vi inte gjort så mycket umgåtts iprincip bara, skönt. Nu är vi hemma igen och de tvättas och röjs undan. Blir grillmiddag med Simon, Carolin och Matheo, super nice! Jag håller på och baka en tigerkaka just nu, är verkligen på bakhumör jämt just nu. Roligt, skulle kunna baka mycket mer men tyvärr så räcker inte formarna till =P Men men vi får väl se om min tigerkaka blir bra, de är lite småsvårt att få till den så den blir snygg =P

Här hjälper en glaflicka sin mormor att bädda pappas säng =)

Hiss lr diss?

publicerat i Allmänt;



Jag vet inte om jag ska tycka att den är bra lr inte, kan inte säga att de är märkvärdig iaf. Innan jag hörde en igen så hade jag inte lagt märket till den under tävlingen. De gjorde trydligen en massa andra igår, så de vann. Saade gjorde så klart ett jätte bra jobb som kom trea, så bra plats har vi inte haft sedan 99 då vi vann.
Vad tycker ni läsare om vinnarna? 
Idag blir de iaf mest bara att ta de lugnt, lite tvätt och sånt där söndags göra =)

I´m loving it!

publicerat i Allmänt;

Steg upp i tid idag och tog mig ner till jobbet för att bjuda på bröd. De blev en stor succé, alla verkar gillar de. Efter de fortsatte vi våran färd till Ersboda familjecenter, även de fick smaka på brödet. Vilket gick hem där också! Blir super glad över att folk tycker om de :D Efter att ha spenderat nästan tre timmar där började vi rulla hem, blev en sväng förbi stan och titta i affärer. Fick en idé om att jag kan ju faktiskt sy ett eget myggnät till lillans vagn. Gick förbi olsonstyger och hittade finfina tyger som skulle passa bra. Dock ska jag vänta ett tag till med att fixa de, behöver låna en symaskin också. Nu är vi hemma och ska göra middag börjar bli dags för de, senare kommer Max och Kattis förbi en sväng innan de ska ut på krogen. Ser ut som Simon ska komma och spela Fifa med Eric också, fifanördarna... =P

OMG

publicerat i Allmänt;

Ojoj så gott brödet blev, helt underbart. Precis som jag hade tänkt mig, ska ta med de och bjuda på imorgon på Unik. Ska baka en till limpa, med samma resept fast jag ska byta ut mer vetemjöl mot t.ex. havrekli och dylikt samt tillsätta rivnamotötter. Tror de kommer bli jätte gott! Ett såhär enkelt bröd kan man ju göra många olika varianter av och verkligen få sitt eget. Nu är de lägg dags för oss, Natti natti!

lantbröd

publicerat i Allmänt;
Just nu jäser min deg, har bakat lr håller på och baka lant bröd. Ska bli gott att smaka något som man gjort själv, smakar de bra ska jag göra en till med morot :D Receptet jag använt hittar ni HÄR.
Berättar hur de blev senare när jag smakat de. Lillan har naturlitvis hjälpt mig, hon har fixat spisen ;)

Ännu en tordag

publicerat i Allmänt;
Efter lunch idag så tog vi oss en promenad som slutade med att vi tog bussen ner till stan. Medans Norea sov gick jag i affärer och tittade på inredning vi har ju börjat med lillans rum nu så de vore kul att få ordning. Jag fyndade ju i lördags en stol och pall från ikea på Emmaus, riktigt kul. En röd stol och en rosa pall från serien mammut.
Idag så blev de inte nå handling till hennes rum mest bara titta på vad som skulle vara fint.
Blev dock en bh och ett par trosor till mig, behövs såhär ett tag efter man fått barn.
Lillan ligger nu och sover innan middagen, skönt för henne hon var verkligen jätte trött!

Denna skönhet föll jag för och tog med mig hem =)

Solen

publicerat i Allmänt;

Idag så har jag och Lillan tagit oss ner tills stan och tog en glass med mamma sedan jobbade jag medans mamma hade lunch och gjorde ärenden. Efter jobbet så träffade jag Eric och så gick vi och solade, eller jag solade. Men fy fan va dyrt de har blivit! 10 kr för 3 minuter! De är ju fan rån! Sedan for vi hem tog en sväng förbi kvantum för att handla mer mat till lillan. Nu har han åkt iväg och tränat och jag badat lillan, nu ska vi slappa framför tvn tills de är läggdags.

Nya kläder

publicerat i Norea 6-9 månader;
Jag har anmält mig till D&J by elit, de är en kläd klubb för barn. Idag så fick hem vårat välkomst packet med kläder, de var 4 st plagg. En tunika, en tröja, en mössa och ett par byxor/jeggings. De är super fina längtar tills hon kan ha dem, de är en stolek förstora nämligen. Men jag valde att ta de en stolek större eftersom hon växer så de knakar =) De kommer komma hem ett packet med kläder i månaden för ett rimligt pris, kläderna går inte att få tag i någon annan stans vilket är lite kul. Välkomstpacketet med 4 st plagg kostade bara 289kr vilket är super billigt! Gå in och titta på deras hemsida de har mycket fin, ända upp till stolek 140. Klicka HÄR för att komma till deras hemsida.

De är de här kläderna som kom hem till oss idag.

tog en promenad

publicerat i Norea 6-9 månader;
Idag så åkte vi in till stan lite tidigare för att gå från stan till öppna förskolan, solen värmde riktigt skönt. När vi kom fram till öppna förskolan hade ingen annan kommit så vi gick ut och satte oss och fika i solen. Norea låg i vagnen och sov ganska länge, skönt för henne att få sova ute. Efter drygt en timme gick vi in och inte långt efter de kom Anna och Benjamin. De bjöds på spagetti och sköttfärssås till middag och till de kom Simon, Carro och Matheo också. Efter vi ätit och umgåtts ett tag så var de dags att åka hem. Jag tänkte först ta bussen hem men bestämde mig för att gå enbit iaf, vilket slutade i att jag gick hela vägen hem. De var faktiskt riktigt skönt, nu känner jag mig riktigt hurtig. Har bestämt att jag ska träna imorgon också och sola. Ska bli så skönt =)

Vårat älskade barns nya min, hon har kommit på att hon är rolig när hon gör den. Så hon gör den jätte ofta, super sött!

Baby I don´t care!

publicerat i Allmänt;
De är tragiskt att de finns människor som inte kan låta folk leva sitt liv ifred.
 De som ska vara och mobba, förstöra och tro att de ständigt är så coola och alltid gör de rätta.
Nee de är de personerna som förlorar mest på att de håller på som de gör, de vet inte vad de går miste om när de inte vårar vara sig själva.
Iaf en sång om att detta, njut!


Yeah, you may think that I’m a zero But, hey, everyone you wanna be Probably started off like me You may say that I’m a freakshow (I don’t care) But, hey, give me just a little time I bet you’re gonna change your mind All of the dirt you’ve been throwin’ my way It ain’t so hard to take, that’s right ‘Cause I know one day you’ll be screamin’ my name And I’ll just look away, that’s right Just go ahead and hate on me and run your mouth So everyone can hear Hit me with the words you got and knock me down Baby, I don’t care Keep it up, I’m tunin’ up to fade you out You wanna be You wanna be A loser like me A loser like me Push me up against the locker And hey, all I do is shake it off I’ll get you back when I’m your boss I’m not thinkin’ ’bout you haters ‘Cause hey, I could be a superstar I’ll see you when you wash my car All of the dirt you’ve been throwin’ my way It ain’t so hard to take, that’s right ‘Cause I know one day you’ll be screamin’ my name And I’ll just look away, that’s right Just go ahead and hate on me and run your mouth So everyone can hear Hit me with the words you got and knock me down Baby, I don’t care Keep it up, I’m tunin’ up to fade you out You wanna be You wanna be A loser like me A loser like me A loser like me Hey, you, over there Keep the L up-up in the air Hey, you, over there Keep the L up, ’cause I don’t care You can throw your sticks, and you can throw your stones Like a rocket, just watch me go Yeah, l-o-s-e-r I can only be who I are Just go ahead and hate on me and run your mouth So everyone can hear Hit me with the words you got and knock me down Baby, I don’t care Keep it up, I’m tunin’ up to fade you out You wanna be You wanna be A loser like me A loser like me Just go ahead and hate on me and run your mouth So everyone can hear Hit me with the words you got and knock me down Baby, I don’t care Keep it up, I’m tunin’ up to fade you out You wanna be You wanna be A loser like me (A loser like me) A loser like me (A loser like me) A loser like me

till ett varmt land

publicerat i Allmänt;
Jag vill till ett varmt land, sola, bada och bara vara. Slippa städa, laga mat lr bry sig om sånna saker. Bara ligga i solen och lapa och busa med lilflickan. Men nee de går inte, inte nu iaf. Ser ut som vi kommer få fint väder här till veckan så man får väl passa på att dra nytta utav de ist. Fast de vore endå skönt, kan inte någon ge mig sådär en 10 000 kr så jag kan åka iväg. Eller bara bjuda mig och Norea på en sista minuten till Turkiet?! De vore så skönt och trevligt.

Tiden...

publicerat i Norea 6-9 månader;
Ja vart tog tiden vägen?! Alla föräldar säger att tiden rinner iväg och att man ska ta vara på tiden med de lilla barnet. Jag tycker att vi har gjort just de, tagit vara på tiden just här och nu. Men endå på något vänster så känns de som att tiden har sprungit iväg. Våran lilla flicka är idag 8 månader och en vecka, hon har nu två tänder och KRYPER! De är helt otroligt, hon provade lite granna på öppna förskolan igår. Idag så är de full fart på henne, hon kryper med båda knäna i backen lr med en fot och ett knä.
De är så roligt att se henne utvecklas och växa som människa. Hon har lärt sig härma ansikts uttyck och endel ljud. De känns som att jag växer i takt med henne, som att vårat lilla mirakel gör oss till bättre människor. Hon är helt klart de BÄSTA som har hänt mig, jag kan inte förstå hur folk kan tro att hon inte är de. Människor som inte kan glädja sig åt handra tycker jag synd om, visst ni kanske tror att ni gör rätt och att de är snällt. De är elakt och ni vet inte vad ni egentligen gör.
Att gå miste om hur ett litet barn växer från ett foster i magen till ett spädbarn som knappt öppnar ögonen. Till att sedan börja kunna sitta själv, börja skratta börja förstå. Få sin första tand, säga sitt första ord, krypa, gå, springa osv. De är de mest fantastiska man kan få vara med om. Att hjälpa en annan männsika att utvecklas och att samtidigt utveckas själv är något av de finnaste som finns. Ett barn är helt klart en välsingnelse och inte något annat. Hur man än vrider och vänder på det så tillför ett barn en mer glädje och utveckling än vad de kan ta ifrån en. Man lär sig så otroligt mycket och man får andra prioriteringar, sådanna som endast är nyttiga. Sånnda som man borde få lära sig mycket tidigare än vad de flesta får. Ett barn är de bästa som kan hända en människa, enligt mig!

the studio

publicerat i Norea 6-9 månader;
Igår var vi på the studio, jag, lillan och mamma. De var långt ifrån lika roligt som förra gången! De blev väldigt stressigt och inte alls så rofullt som jag hade förväntat mig. på 1,5 time var vi klara(!). De var inte alls de vi hade tänkt oss, men nu blev de som de blev. Jag vart inte ens nära så bra som sist! samanlagt så köpte vi en bild. Haha, en på Norea, en nakenbild. Hon ligger på ett får skin och är super glad, jag tänker lägga ut endel av bilden. Jag tycker att de känns fel att lägga ut hela.

Rubbad sömn

publicerat i Norea 6-9 månader;
Igår när vi skulle lägga oss ville inte lillan sova, hon grät och lekte om vartannat. Hon stod på knä i sin säng och höll i sängen och gungade fram och tillbaka. De ser väldigt roligt ut ska lägga upp ett kort så ni får se, super söt! När jag tillslut vid halv ett inte orkade nå längre så tog jag över henne till mig och höll om henne. På ca tre minuter så sov hon, min lilla unge. När hon somnat in la jag över henne till sin säng, sedan sov hon till kvart i 8 åt en flaska halvsovandes och sedan sov till 10.51!!!! Vad hände?! Jag som ville lägga mig vi halv 10 och kliva upp vi 9, de blev inte av. Jag var så trött när jag gjorde en flaska åt henne att jag inte orkade. Nu sitter om påkläd på golvet i vardagsrummet och leker, hur glad som helst. Dags att göra något att äta =)

Ny begagnad barnvagn

publicerat i Norea 6-9 månader;
Idag så har jag varit med Charlotta, hennes mamma och Simon på eftermiddagen, blev bjuden på middag där. Efter de så for vi och köpte en barnvagn, jag hade hittat en på blocket som jag ville ha. Så vi for och tittade på den och bestämde mig för att köpa den. Nu är vi hemma och sitter och myser framför tvn, ska göra hemma gjord chokladsås och äta de med vanilj glass när lillan har lagt sig för att sova.

Så här ser vagnen ut, tog bilden från annonsen.

8 månader

publicerat i Norea 6-9 månader;

Väldigt nyfödd flicka ca en vecka


Nu en stor tjej på 8 månader, hon fick sin första tand på hennes 8månaders dag i lördags.

Home

publicerat i Allmänt;
Ja nu är vi hemma igen, har spenderat helgen i Boden hos min mormor och morfar. De har varit super trevligt! Vi åkte upp dit efter Eric slutat jobbet på fredag, tog Ybussen. De tog ca 4 timmar, då hamnade vi i Luleå. Mormor och morfar hämtade upp oss och så åkte vi hem till dem. Lördagen for vi på Dressman och sedan på berömde D$llarstor, där vi spenderade en hel del pengar. Köpte de ena med de tredje och en massa onyttigt, men endelsom var tänkt också =)

På kvällen åt vi super god middag, fläskfilé, potatisgratäng, vitlöksklyftor och sallad. Till de så gott att dricka, efter maten så gick vi ner till vatten och tittade på majbrasa. Idag så har vi inte gjort så mycket mest bara umgåtts så mycket som de gått. Vi åkte hem med 17 tåget och var hemma i lägenheten ca halv 10.

Nu ska vi ta de lungt och snart sova.

Natti natti