Namn på bullen i ugnen..

publicerat i Graviditet #2;
Lillan tycker han ska heta Charlie, jag frågade henne om hon kunde säga de. Eftersom jag tycker att de är jätte fint så frågade jag henne. Påengång så pekade hon på magen och sa "Hali" sötungen våran!!! Jag blev alldelens rörd, hon tycker lillebror ska heta Charlie! Åhh min lilla flicka!!
Jaa iaf så jag och Eric har ju som fastnat lite när de kommer till namn, vi drar åt olika håll. Sen så har vi väldigt starka viljor båda två så de här kan bli tufft. Men iaf, lite ideer och tips vore bra att få av er kära läsare. Kanske kommer du med just rätt namn för våran lilla pojke.

Geggamoja!!!

publicerat i Allmänt;
Jag vill vinna massor med pengar lr få presentkort på geggamojas hemsida! De har så otroligt fina barnkläder och tillbehör, jag är helt tagen! Men de känns ju i plånboken om man så bara ska köpa en mössa lr filt! De är svindyrt! En bebisfilt för 299kr!!! Inte har jag råd med de, men jo nog ska jag unna lillepojken en sån filt, de ska jag! Har redan bestämt vilken, men jag ska fan spara så jag kan köpa den med gott samvete. Vi har nämligen en hel hop med filtar. Men iaf så finns de massor jag skulle kunna klicka hem utan problem från deras hemsida. Åh skorna till barn, åhh så fina!! Ne nu ska jag sluta prata om sånt!
Vi var ju iaf ut en sväng idag också i de fina vår vädret, för nog kändes de allt som vår! De var flera plusgrader, solen sken och man hörde hur snönsmälte och droppade från taken. Så mysigt!!! Vi gick en sväng på Ica för att handla mer välling och kyckling, sedan tog vi en promenad och njöt av att få lite vitaminer. Norea vägrade sova, inte ens vila kunde hon tänka sig att göra.

Halvsjuk, lr var iaf?

publicerat i Allmänt;
Lillan har haft en tuff natt med hosta och oro, på morgonen låg hon på gränsen till feber så hon fick vara hemma idag. En loj liten flicka som skulle upp 10 i 7 iaf, vi la oss i soffan och myste till bolibompa. Halv 10 somnade hon och sov ca 30 min, nu är de full fart! Som om inget hänt, hon hoppar och dansar och far omkring som ett yrväder! Helt otroligt vad en powenap kan göra.
Jag är iaf slut efter gårdagens farande så de blir en lugnare dag idag, ska tvätta men ahr ju en liten flicka att hålla koll på idag också. Haha och underhålla, undra vad vi ska hitta på idag :P
Här var hon ynklig och ville inget annat än att mysa.

Myskväll

publicerat i Allmänt;
Har nu tänt ljus, diskat efter middagen och ska sätta lillan i badet och plocka undan de sista i vardagsrummet. Sen när jag lagt henne om ca en timme ska jag göra te och krypa ner i soffan under en filt och se tv. De känns så skönt att jag har hållt igång hela dagen idag, jag kommer somna som ett barn ikv. Har varit vaken sen halv 7 med Norea, i vanliga fall så brukar jag sova middag efter lunch och lata mig i soffan. Men de senaste dagarna har jag kännt att jag har börjat återfå lite ork, så nu kör jag på så jag ska somna sött. Blir toppen, inge mer bloggande för min del ikv skulle jag tro.
Trevlig kväll =)

Kaffepause

publicerat i Allmänt;
Ännu en dag med underbart vackert väder, blev att promenera till dagmamman för att lämna Norea. De var riktigt skönt, dock så börjar jag känna lite foglossning. Hade jätte lite med Norea men i ungefär den här veckan, så jag tog bussen hem. Nu far jag omkring som en iller i längeheten, här ska stor städas hade jag tänkt. Men jag måste inse mina begränsningar, endel får vänta tills imorgon. Med ömmande höfter och en växande mage orkar man fan inte som förr. Jag ska iaf ta tag i de mesta idag och fortsätta med toan och tvätt imorgon, kan hända att jag lämnar vårt sovrum också. Jag fattar inte hur Norea hinner stöka ner så mycket så fort i sitt rum. På 20 min hinner hon välta ut alla 3 backar med leksaker, så de är ju ett rum som måste städas jämt. Men jag tänkte jag skulle dammsuga och skura golvet där också.
Nu gick solen i moln, mitt kaffe smakar skit så de är väl ett tecken på att jag ska fortsätta?!
Ha en bra dag gott folk!

Underbara vinterdag

publicerat i Allmänt;
Idag har vi varit mer ute än inne, de har ju varit så otroligt härligt väder! Bara någon enstaka minusgrad och sol, blåste nästan inget heller. Så otroligt härligt! Oj så lillan och Chico har lekt ute, båda har tyckt att de varit roligt att vara ute så mycket. Oftast hinner man ju inte vara ute så mycket eftersom de ska hämtas och lämnas hos dagmamman och äta osv sen är de mörkt. Men en dag som idag så passar vi på.
Vi for ut till pappa efter lillan sovit, vid ca halv 3. Vi gick ut innan han kom så vi skulle hinna vara ute lite. När vi kom till Hissjö fortsatte vi att vara ute, fikade och åkte pulka efter skotern. Super trevligt, de är ju svårt att åka skoter här i stan så vi får passa på när vi är i Hissjö. Sedan blev de middag och fika igen innan vi åkte hem. Nu sover lillan utan problem och Chico ligger vid mina fötter helt utslagen. Jag sitter och sneglar på Så ska de låta samtidigt som jag skriver, blir Wallander efter de sen sova =)
Vad har ni gjort i helgen?

Shake it, shake it!

publicerat i Allmänt;
Wow! Nu är jag helt slut i huvudet! Jag och Norea har dansat loss crazystile här hemma, först åt vi hemmagjord pizza sen så. Jag slog på Rockdrottningen Tina Turner och iväg bar de, flera låtar shakade vi på och höll igång. Super kul, vi började med klassikern Proud Mary skakade bena och vevade med armarna. Synd att jag inte filmade, tror de som sett de hade haft lika kul som oss. De må ha sett för hemskt ut men kul var de, sen så såg ju ingen oss heller ;)
Nu ska lilldansösen sova och jag passa på och duscha, efter de beger vi oss ut till Babo, hunden behöver få pedikyr. Sen så ska vi äta där och bara umgås, trevligt lär de bli!!

Som en liten flicka

publicerat i Musik;
Jag sitter här hemma i soffan och diggar starkt till Dannys låt, jag känner mig som en liten flick Idol som ser min s
törsta Idol. Jag blev super glad när han nyss gick vidare till final, vad är de med mig?! Graviditetshormoner?! Haha jaa tur att de är glädje jag känner och inte sorg. De är så jobbigt att gråta hela tiden och ofta utan någon anledning. Eller om jag redan är ledsen så gråter jag hejdlöst och kan inte sluta! De är helt sjukt, aja nu får vi väl se vad jag ska göra innan de blir dags för sängen.

Mys hos momo

publicerat i Allmänt;
Vi tog oss en sväng till momo(min mamma) och åt middag och go grejer, Norea tog sig även ett bad. Hon var helt slut när vi skulle börja rulla hemåt och somnade på bussen. De är inte så ovanligt dock, ganska vanlig tid för henne att somna. Nu ska jag iaf se Melodifestivalen och mysa med chips och choklad ;)

ny design

publicerat i Allmänt;
Gillar ni min nya design? Kan ni inte se den prova uppdatera sidan, har lite jobb kvar att göra men jag orkar inte göra mer nu är så trött! Men jaa en början iaf, är super intresserad av vad ni tycker! De är ju trotts allt ni som läser den!

Min konstnär!

publicerat i Allmänt;
Min lilla flicka är en riktig konstnär! Hon är så duktig, men vilken förälder säger inte så om sitt barn?! Hon plockar fram alla kritor och papper, sedan sätter hon sig i hokuspokus stolen och ritar. När hon är klar lägger hon tillbaka de, var sak på sin plats =) De är så kul att se att våran hjälplösa lilla bebis som kom ut för 1½år sedan nu klarar så mycket själv.
Igår på öppna förskolan så gjorde hon och jag ett halsband tsm, hon hade tålamod att he på ca 10 pärlor sen prang hon runt en stund, hedde på några till och sen var de klart, de vart jätte fint. De finns verkligen mycket man kan börja göra tsm nu när hon vill och är nog stor för att börja lära sig lite svårare saker.
Dock så har jag idetorka på vad vi ska göra idag, de är grått och tråkigt ute. Norea är ju hemma på fredagar, de börjar bli slut med ideer =( Vi får se om vi kanske bakar idag, de vore ju gott så här på fredag!
Ha en bra dag alla !

nästan 5 stolekar

publicerat i Graviditet #2;
Den här graviditeten har ju som sagt hitlis inte varit helt lätt, rasat i vikt och går fortfarande ner vilket känns lite fel. Men jag antar att de fanns ordentligt att ta av och att bebisen ville ha en fit mamma haha! Skämt och sido så har jag gått ner 12kg hitils. De är nästan 5 byxstolekar!! Jag har sjukt svårt att fatta de, känns så konstigt. När jag var gravid med Norea gick jag upp ganska mycket, först ner 6kg sen upp de och 16kg till. De var inte tvär lätt att bli av med de 16kg sedan, de första 8kg gick bra men sen vart de tungt. Jag är ganska nöjd att jag gått ner 12kg även om de känns fel när jag är gravid. De viktigaste är dock att bebisen mår bra och tar de den behöver, vilket den verkar göra. Så nu får vi se vad jag hamnar på för slutvikt, ska bli intressant. Håller stenkoll på vikten nu så jag inte ska rasa för mycket så bebisen kan ta skada.
Har iaf stått 30min på crosstrainern ikv för att bygga lite muskler nu när jag ska födda igen. Blir att börja träna magen mer seriöst nu snart också, de är ju den som jobbar mest när man ska födda. Måste bara äta lite mer, bränner ju så mycket när jag tränar magen då den är stor :)

Stolt mamma!

publicerat i Norea 12-18 månader;
Jag är så otroligt STOLT just nu, min lilla flicka hon kom till mig och sa "mamma toan". Då gick vi till toan och hon ville sitta på pottan, de dröjde bara någon sekund så hade hon bajsat jätte mycket. Hon börjar bli så duktig att hon oftast säger till innan hon bajsar så hon kan få gå på pottan ist för att göra de i blöjan. De är väldigt skönt för oss men hennes rumpa blir ju extremt skonad! Glad att vi började med pottan så tidigt och att hon varit så positivt inställd till att sitta på den.

BVC 18 månader

publicerat i Norea 12-18 månader;
Våran lilla flicka blir ju 18 månader på onsdag nästa vecka, så idag var de dags för bvc besök. De var vägning och mätning och vanligt, stor flicka på 83 cm och 12,3 kg. Sedan skulle de se vad hon kunde dock tycker ajg att de hade så brottom att hon inte han visa några av sina färdigheter. Hon är ju jätte duktig på och prat och sjunga, men de hade inte tid med att hon var lite orolig från början. Hade de väntat 5-10 min hade hon ju börjat prata och visa vad hon kan. Ist frågade de om hon kunde prata något och om hon visste vart vissa kroppsdelar är. Blev lite irriterad, de är väl bättre att hon får visa, nog måste de väl ha avsatt 45 min iaf för ett besök. De avslutade iaf med att de henne en spruta, vilket gick bra. Tydligen kommer de ta upp till 10 dagar innan hon visar nå symtomer på vaccinet.

Melon

publicerat i Allmänt;
Idag blev de att lillan var hemma, hennes dagmamma är sjuk så hon fick vara hemma med mig. Vi åkte till Frida efter lunch, fikade bulla och melon, vilken sommar/utomlands känsla man får av melon. Så underbart att få vara borta en stund i solen. Men vi fick oss endå ganska mycket sol idag, efter fikat gick vi ut på promenad och de slutade med att jag och Norea gick ner till stan. Tog väl ca 1 timme, vi gick inte fort och hade motvind. När vi kom till Eric´s jobb var mina ben iskalla, de var fint väder med sol och plusgrader idag. Dock så blåste de otroligt mycket!
Nu är vi hemma, Norea har just ätit färdigt och jag väntar på min mat. Blev rester till henne och jag ska käka pommes. Men just nu känner jag att jag hellre ätit upp hennes mat för de är de jag är sugen på. Fast jag är för lat för att gå på ica och köpa mer korv så jag får skylla mig själv.
Tänkte jag skulle försöka orka göra tackpaj någon dag i veckan, ska bara hitta ett bra recept.
Senare ikv när lillan sover ska jag decorera presentboxen som jag köpte idag, Norea ska få ha sina tuttar i den. Hon hade en jätte fin från Mias lust gård, dock var den i porslin så den har nu gått sönder. Blir att göra en i papper nu, mer personligt så och billigare i längden ;)

Ultraljud

publicerat i Graviditet #2;
Idag så fick vi se vårat underbara lilla barn, de var så roligt! Även om jag sett den lilla två gånger tidigare så var de super spännande.  Jag var nästan lite nervös över att lägga mig där på britsen och visa upp min lilla kula. Men iaf så var allt bra, 2 ben, 2 armar, 4hjärtrum, 2 ögon osv. De var samma barnmorska som gjorde ultraljud på mig när jag väntade Norea, vilket var kul. Hon tyckte att vi hade varit duktiga som hade en till påväg!
Iaf så hade ju min kärla karl övertalat mig om att vi skulle kolla kön, vilket var allt han letade efter. Haha, hur spänd som helst för att få se vad de skulle bli var han. När hon tillslut började titta runt i de området så hör jag han säga; De är en pojk, visst titta, de är en pojk!
Samtidigt som han säger de ställer han sig nästan upp från stolen och ger ifrån sig ett glädje skrik ♥ Barnmorskan små fnissar och säger; Jo då de är en pojke, du har helt rätt!

Så underbart lycklig han blev, vi ska med andra ord få en liten pojke ca 12 Juli. De känns helt fantastiskt!! Dock vet man ju inte 100% att de kommer komma ut en pojke men chansen är extremt stor!
Efter ultraljudet kunde jag inte låta bli att gå på Kapphal och handla! HAHA jag vet typiskt! Men de känns så verkligt nu, blev bara nå litet.
En body och två par sockar till lille pojken

Norea fick sig två par sockar också som jag hittade på rean!

en sån där söndag

publicerat i Allmänt;
handla, städa, tvätta och umgås. En sån söndag är de idag, jag och lillan har hunnit med super mycket idag! Varit på ica i snökaoset, städa hennes rum, tvättat/tvättar, myst i sängen, ätit lunch, ätit pizza med Baboo(Noreas morfar), ritat, sett bolibompa med mera. De känns som att de aldrig kommer ta slut, nu är de bara bada för henne kvar, gå med soperna, skriva till personligt brev, söka jobb och tvätta klart som är kvar på listan för idag.
Med tanke på att jag mest bara brukar ligga i soffan på dagarna så tycker jag att jag lyckats fint. Inte för att dagen är slut än, men jag har tänkt fixa allt haha :D
Bjuder på en blek bild på mig och min älskade chokladpralin ♥

Skotta?!

publicerat i Allmänt;
Att de ska vara så jävla svårt att skotta på morgonen! Jag har nu kommit in blöt i svett igen efter att ha styrt vagnen i 30cm snö! Hur kan man börja skotta halv 3?! Ja för så är de jag hann bara upp till lägenheten så kom de och började skotta. Men om de snöar hela gårdagen och hela natten och fortsätter idag så kan man ju inte skotta på eftermiddagen?! Man måste ju göra de på morgonen, folk tar sig ju inte ut. Jag ska fan skriva till hyresvärden och klaga. Tänk om jag hade varit höggravid och skulle ut med lillan i vagnen, jag hade ju startat förlossningen påväg till ICA. Ne de är oacceptabelt!!!
Så nu har jag fått utagera mig lite, kanske jag kan skriva ett mer sansat mail till hyresvärden. =)
Hoppas ni andra har de bättre i snökaoset!

uppe än?!

publicerat i Allmänt;
Ja de verkar så, jag kan inte sova. Allt är totalt kaos, hela min värld är vänd upp och ner och sedan tillbaka för att samma sak ska hända igen. Hur långt ner på botten kan man vara innan de tar slut och vänder? När blir de bra igen? När kan man säga "jo men de är bra" och verkligen mena de. Ne de är för mycket, svek, löngner, hemligheter, våld osv. Nu får de fan vara bra, jag orkar inte mer. Livet ska var tufft men de ska ha sina ljusa stunder och de ska vara fler än de mörka. Jag har min lilla flicka som är mitt ljus men kom igen jag behöver mer.
Nu ska jag torka mina tårar och krypa ner i sängen trotts att jag inte vill.
Sov gott lr nått...

Vecka??

publicerat i Graviditet #2;
Jag har suttit och räknat på olika hemsidor, men sista mensens första dag för att få fram bf. Även kollat på de bf som barnmorskan gav mig. Får fram olika hela tiden, så  nu blir de inte nå fler uppdateringar här om vad som händer i min mage utifrån vecka förän efter på ultraljuder på måndag. Ska bli super spännande att kolla på bebisen trotts att jag sett den två gånger tidigare. Men de är alltid nå extra när de är större och man kan se fler detaljer. Jag ska vara i ca vecka 20 så man borde se ganska tydligt hur den lilla krabbaten kommer att se ut.
Kolla kön, hmm jaa hur ställer ni er till de?
Jag stenvägrade med Norea, jag var totalt emot de. Jag har nog mjuknat lite sen dess och har nu lyckats bli övertalad av min kära sambo att vi ska kolla. De är verkligen dubbelt hos mig, de är spännande att vänta och se men också kul att kunna köpa lite kläder och sånt. Aja vi får se vad de blir för nått på måndag, om nu de kommer ut samma kön som de säger ;)

blåsigt

publicerat i Allmänt;
Idag är de inte speciellt kallt men oj va de blåser! Jag hade glömt ta in min blomkruka från balkongen, nu ligger den tydligen i bitar nere på gården. Känns inte jätte  kul men bara att ta sig i kragen och gå ner och plocka ihop de. Efter lillan sovit idag ska vi och hälsa på mamma, ska bli kul. Min mormor och morfar är också där och båda mina bröder ska dit, kul med så många samlade. Lillan ligger nu och sover, idag har hon haft en bra morgon. Inte så klängig och inte alls så tjurig som vanligt, kan ju hoppas på att de är påväg att ge med sig. De tar musten ur henne och hon går nästan inte att ha och göra med på kvällarna. Nu ska jag passa på och göra mig klar innan lillan vaknar igen =)

blir lite ledsen

publicerat i Graviditet #2;
Sitter och kollar runt på mamma kläder medans Eric gör nattsnacks. Kollade in på nelly.com och hittade en massa fint, underkläder och vanliga kläder men fan så dyrt! Alltså visst jag har väl inte den största budgeten för kläder men kom igen. Inte ens om jag skulle köpa en bh som jag kunde ha resten av livet skulle jag lägga ut 599kr på den!
De är ju rena rånet, vem gör de? Alltså även fast man är gravid och sådär så vill man ju få känna sig lite fin undertill då och då. Men de är jätte svårt att hitta en bh som är snygg som inte går på över 300kr. Man kommer ju inte kunna ha den efter man slutat amma så vad är meningen?! JAg önskar jag vann presentkort på 10 000kr lr nå sånt som jag fick handla mammakläder för. De hade varit rena drömmen, nu tänker jag inte handla så mycket kläder utan tänker tränga på mig mina vanliga så länge de går. Dock kommer man ju till den punkten då de inte gå längre utan man måste ge efter. Aja nog klagat för ikv, trevlig natt alla!
Den snygga bhn hittar ni HÄR :)

Lite bättre

publicerat i Allmänt;
Pappa var snäll och kom förbi med de här efter jobbet, nu har de börjat släppa i bihållorna och jag är inte lika täpp i näsan. Dock så är de ju bara en liten del av allt, men hoppas jag nu är på rätt väg iaf! Att var förkyld är helt kalrt inte min grej, tycker de är skit tråkigt. Så fort jag böjer mig fram så spränger de i bihållerna och när jag sitter blir näsan täpp. När jag står blir näsan bättre men då blir jag snurrig ist. Suck...
Ska iaf träffa mamma imorgon blir trevligt, mormor och morfar är också här hoppas de ska följa med.
Natti natti!

dålig dag

publicerat i Allmänt;
Idag är en riktigt dålig dag, slut på nässpray och jätte tät i näsan. Jag är trött, har ont i magen, hostar,ont i kroppen, fryser och nyser. Som om de inte skulle vara nog så kräktes jag just efter jag klivit upp... Ja som sagt de är en dålig dag idag, en riktigt dålig dag! Jag vill bara krypa ner i sängen och få sova, icke de inte lillan är hemma idag så de är full fart här. Blir att sova när hon sover efter lunchen, vi hörs hoppas ni har en bättre dag än mig.

Komplex

publicerat i Graviditet #2;
Vilken mamma som varit gravid och fött barn, har inte under någon tid komplex? De finns ofta något som man känner sig missnöjd, allt från vikt, bröst, mage, ben osv. Något som jag tror är ganska vanligt är bristningarna som de flesta får. Jag har komplex över dem, inte lika mycket nu som när de var tomatröda. Men fortfarande så har jag dem på magen, yttersidan av låren, insidan av låren, rumpan och brösten. De är något jag kommer få leva med resten av mitt liv, jag kommer aldrig bli helt av med dem. Så jag har bestämt mig för att leva med dem och inte emot dem. Såg denna bild som en tjej hade lagt upp på facebook, tyckte att den var störtskön. Så brudar i alla åldrar nu börjar vi njuta av våra kroppar lite mer =)

uppe med tuppen

publicerat i Norea 12-18 månader;
Alltså våran dotter... Hon lägger sig vid halv 9 igår kväll efter en dag från halv7 full med buss och fart till sängdags. Endå vaknar hon 3 gånger inatt, sista gången kl 4 och ska då ha välling(?!?!), hon slutade äta på natten när hon var 2 månader. Trotts allt efter lite bråk så får hon välling, somnar om och inte ett ljud förän hon står vid våran fotenda 20 över 7. Jag fattar inte hur hon orkar! Hon sover ju middag men endå, hon är vaken jätte mycket. Vet inte om de beror på tänder lr på alla oroligheter. Men de måste bli bättre, vi kör ju slut på oss själva genom att vakna flera gånger per natt och springa in till henne.
Lillan ca 5 månader =)

Sparkar

publicerat i Graviditet #2;
Måste berätta nu när jag kommer ihåg de så jag inte glömmer, på alla hjärtans dag när vi satt/låg och såg film. Så fick Eric känna bebisen, de var en spark samtidigt som den vände sig om. Betalbar minn han fick när han kände de, så härligt. Hela han lyste upp och blev som en stor sol! Sån otrolig känsla!

de där lilla extra

publicerat i Norea 12-18 månader;
Ja efter två stömavbrott i förrgår så vart vi utan internet, fibern tog tydligen skada. Nu är vi uppkopplade igen och jag kan börja blogga som vanligt. Alla ♥sdag var mysig, vi drack smotti som älsklingen gjort, åt majs och praliner och såg en film men Withney huston(lr ja hur de nu stavas). De var super mysigt och alldelens lagomt, filmen var kass dock.
Idag hade jag ingen röst när jag vaknade så blev att sova till halv 3 =S sen var rösten tillbaka och orken fanns där, dock bara till en viss gräns. Vi vart bjudna på middag hos min farmor och farfar ikv, gott pasta, soltorkade tomater och parmaskinka! Till efterrätt en bisqui och te/kaffe, lillan var hur söt som helst när hon trök in den i munnen, lägger ut bild imorgon. Eric tog med sin mobil och han sover nu.
Ja vad gör jag uppe... Kan inte sova, börjat vända på dygnet tror jag. Haft Norea några nätter och hon vaknar väl 3-5 gånger och kliver sen upp vid halv 8. När Eric tar över vid 9 lägger jag mig och sover, för länge. Men imorgon ska jag försöka göra bättre av mig.
Upptäckte att Norea håller på och få fler tänder =) Hon har just nu 10st, 4 uppe fram, 4 nere fram sen 2 uppe inne i munnen. Hon är så söt!!!

Planer

publicerat i Allmänt;
Jag hade så mycket planer för idag, jag tänkte väl någon stans för mig själv att jag skulle vara frisk idag. Haa jo tjena, jag är sämre! Ingen feber men halsen är svullen och rösten är nästan obefintlig, hostar och snorar om vartannat. Åhh så värdelöst! Jag vill göra saker, känna orken och sånt. Imorgon är ALLA HJÄRTANSDAG inte vill jag ligga snorgi och sjuk i en säng lr soffa då :( Jag vill ha gjort romantisk middag, bakat något fint mästervärk och ha en helt underbar kväll. Förra årets alla hjärtans dag existerade inte i våran familj pga en massa ungdomar. Men men vi får väl typ käka soppa och se nån film, typ de jag orkar med =(
Typ baken en sån åt mina älsklingar!

Iaf så måste jag bara säga att efter ett jätte långt samtal igår med min älskade fästman och många tårar senare. Kan jag inte annat än säga att han är BÄST! Han vet vad han ska säga för att få mig att må bättre och få mig att känna mig som the only girl in the world. De har varit några tuffa månader för att inte säga över ett år, men nu börjar de kännas som att de finns ett ljus i tunneln. Tack för att du finns där för mig när jag går sönder och behöver nån som håller i mig!

Snorigt

publicerat i Allmänt;
Sitter och ser reprisen på topmodel, snorar och hostar. Så typiskt! Igår kände jag att nått var på g men jag tänkte att håller jag igång och låsas som att de inte finns kanske de försvinner. Men nee de fick jag äta upp imorse då jag vaknade utan röst och med feber. Har blivit en riktigt lugn dag, jag var tvungen att trottsa min förkyldning och gå ut i de fina vädret. Ska dricka te och mysa på för att må bättre till imorgon.
Vad har ni gjort i helgen?

Cleo

publicerat i Musik;
Hittade just min favvo rapare på spotify, hon slämpte skiva i höstas. Lyssna och njut!

Orken

publicerat i Allmänt;
Sitter här helt utmattad och av tvättning, städning, underhålla en flicka, ta ut hunden(med lillan), laga mat osv. Med allt de i bagarget från tidigare idag vet jag att dagen är inte slut än, har en maskin kvar att hämta i tvättstugan, 3 trappor ner... Plus jag måste äta något, sen kanske jag kan somna vi får se. Ska iaf se Melodifestivalen om 14 min lr så, måste skynda mig att göra nå mat =) Later!

Vecka 18

publicerat i Graviditet #2;
Magen igår kväll, 18+0
Känns helt otroligt, kommer ihåg när jag var i den här veckan med Norea. Då tyckte jag att jag var stor, haha, de gör jag inte nu. Tycker knappt att de syns =( Men de kommer väl, känns gör de iaf! Har börjat strama lite över buken, tur att man har lite magmuskler iaf!
Lite info om vad som händer nu i vecka 18(graviditetsvecka 19) från blimamma.se

Bebisen

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

 

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

 

 

 

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

 

Du

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

 

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo (använd gärna vårt viktverktyg för att hålla reda på din viktökning).

 

Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.

Leos lekland

publicerat i Allmänt;
Idag efter dagmamman så åkte vi med unga föräldrar ut till brännland och leos lekland, super kul. De är värkligen som att gå in i en annan värld, de är högljudvolym och roligasaker överallt. Jag och Norea gick runt runt och hade super kul men gissa om vi var trötta efter tre timmar! Helt slut, hem och käka sen så somnade jag och lillan på soffan just efter Eric åkt för att spela fotboll. Nu ska jag se chriminal mindes och äta lite dumle.. är dock sugen på körsbärstomater.. hmm..

Mumms!

publicerat i Allmänt;
Sitter och tittar på Body of proof och har majs kokande på plattan, mumma! Dags att hämta dem och äta upp dem!
Någon annan som är gravid lr ha varit, isf vad hade ni för cravings? =)

I min bubbla

publicerat i Allmänt;
Efter jag lämnat Norea hos dagmamman så gick jag och satt mig på ett café. Med hörlurar och en bra bok försvann jag för en stund in i min egen bubbla. De var skönt att bara sitta själv och inget behöva tänka på nån lr något bara få vara. Måste försöka göra de oftare, inte bara se serier vilket har varit men tillflycktsort sista tiden. Ska försöka komma iväg och dansa nå också.. När jag nu hinner.

Citat

publicerat i Citat;
Washington Irving sa;

"De är något heligt med tårar.
De tyder inte på svaghet, men på kraft.
De är den överväldigande sorgens budbärare
och den obeskrivliga kärlekens."


Trotsat kylan

publicerat i Allmänt;
Idag har vi verkligen trotsat denna kyla, de har varit ca -20grader idag. Både kallare och varmare men där ikring iaf. Vi åkte ut till pappa och klädde på oss färdigt och satte oss i skotern och pulkan och for iväg. Åkte iväg ca 20 min upp på ett berg, där de fanns en stuga som vi fikade lite i. Sen tog vi en annan väg hem, lekte lite i snön och sen in i värmen. Lillan somnade i pulkan påväg hem, fick dock inte sova länge eftersom vi var tillbaka vid ca 16.00. Till middag bjöd pappa på spagetti carbonara, gott! sen vart de kaffe och hem. Nu några timmar senare sover lillan i sin säng i sitt rum, så skönt!!! De har inte hänt på några nätter! Önskar jag tog några bilder idag när vi var ute men de var lite för kallt. Nu ska jag se ett till avnitt av ch sen sova.

Kyligt

publicerat i Allmänt;
Ja vad ska man säga, de är ca -26grader ute. De är för kallt för att göra något allt, haha nja inte riktigt men endå. Jag har inte gått ut genom dörren idag, tråkigt ja vet. Men Norea grät när vi gick hem från bussen i torsdags och då var de -21! Jag skulle känna mig hämsk om jag tog ut henne när de var ännu kallare. Nu ligger hon och Eric i soffan här och sover, sött. Hon har haft svårt att sova på nätterna och nu är hon lite förkyld också vilket gör de ännu svårare. Igårkväll var Eric hos hans bror så Norea fick somna i vagnen sedan sova i våran säng resten av natten. Man blir ju tokig om man ska hålla på och springa fram och tillbaka mellan rummen var 30minut.
De är iaf super söta där de ligger och sover framför tvn, vi(jag) ser på melodifestivalen. Jag vet inte ens vem jag tycker ska gå vidare, Lorren tycker jag är bra, men nog bra? Aja nu avgörs de! JA hon gick vidare haha :D Aja vi hörs en annan dag!

vecka 17

publicerat i Graviditet #2;
Ännu en vecka har gått, fortfarande illa mående och yrsel. Rörelsena från bebisen börjar dock bli mer tydliga nu, tiden går fort. Jag kommer ihåg när jag var gravid med Norea runt den här tiden, allt hade börja falla på plats och vi längtade efter ultraljudet. Den här gången känns de lika spännande men jag räknar inte dagarna på samma sätt. Iaf kommer inte lägga ut bilder på magen varje vecka de blir lite tjatigt. Utan ska försöka ta varannan vecka om jag kan, ska bli kul att jämför med första graviditeten. De sägs ju att man brukar bli större andra gången, så vi får se.

Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

 

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

 

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

 

Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

 

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

 

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

MVC

publicerat i Graviditet #2;
Igår var vi hos barnmorskan jag och Eric, först lämnade vi lillan och sedan dit. Bara en vanlig rutin kontroll, kolla vikt, blodtryck, äggvitor, hb osv. Iaf så fick vi svar på lite frågor som vi hade, om jag fick ligga på spikmattan tex vilket var ok. Jag har ju haft endel ont i magen och misstänkt att de kan ha varit sammandragningar men trodde att de var för tidigt vilket de inte var. Sista frågan var hur länge de var ok att flyga utomlands, vilket var till ungefär vecka 28. Jag tycker att de var tidigt men ja vad ska man göra. Vi får väl helt enkelt åka iväg så jag hinner hem innan jag är i vecka 28. För övrigt så fick vi höra hjärtljuden igår vilket alltid är lika roligt höra hur den lilla krabatens hjärta pickar på i full fart =) Måste erkänna att de känns mer verkligt efter de!
Nu är de ett tag kvar tills de är dags för ultraljud och få ett mer exakt bf vilket ska bli super kul!!!