ett tag sen...

publicerat i Graviditet #2;
Ja de var ett tag sen jag bloggade nu, känns som de inte riktigt hinns med. Men jaa ska försöka göra de lite oftare iaf, för min egen och eran skull. De har ju iaf gått framot med graviditeten även om de inte uppdaterats här, är idag 29+2 veckor. Så nu är de bara ca 10 veckor kvar tills lillpojken är beräknad! De känns helt underbart längtar jätte mycket efter att få hålla honom i mina armar och pussa på honom.
Idag är iaf en riktigt dålig dag, mår illa vilket jag gjort sen jag klev upp och inget verkar hjälpa. Tabletterna gör ingen verkan inte mat heller, såg på Älskling du har blivit en tjockis och var tvungen att stänga av. Att se hur någon käkar bulldeg lr vaniljbullar gjorde att jag var tvungen att springa på toa, jag gillar i vanliga fall båda dom två. Förutom illamåendet så ligger jag på gränsen till feber och sover hur mycket som helst. tungt...
Hade velat vara ute hela dagen idag, bara njuta av solen och leka med lillan. Ist så har vi sovit bort typ hela dagen... tragiskt.. men vad ska man göra när man mår skit.

vecka 27+1

publicerat i Graviditet #2;

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

 

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

Stor flicka!

publicerat i Norea 18-24 månader;
Våran lilla flicka har nu blivit en stor flicka! De känns så konstigt, hon börjar kunna ha stl 92 och pratar hela tiden. Från att vara en liten bebis helt beroende av mamma och pappa är hon nu väldigt självständig och vill göra allt själv. "Själv" är de nya favvo ordet!
Hon var ute i hallen och kläde på sig för nån kväll sedan, sen kom hon och sa hej då till mig och eric och gav oss varsin puss. När jag frågade henne vart hon skulle så skulle hon åka till momo! Så söt unge vi har!! Hon trodde att om hon klädde på sig själv så fick hon åka till momo. Hon kom i blöja, stövlar, jacka och mössa! ♥

Svar!

publicerat i Allmänt;
Anonym om Bristning:
åh nej har du fått en bristning... tänk lite på vad du skriver för vi som har väldigt mycket bristningar tar ju faktiskt illa upp
Svar:
Jag har inte en bristning jag har en massa från förra graviditeten och de är inte hela världen. Jag har lärt mig leva med de, men de är min blogg och jag skriver om mina känslor. När jag såg att jag fått en till bristning blev jag deppig, vilket alla hormoner av graviditeten hjälpte till att sätta igång. Men som sagt de är inte min första och garanterat inte min sista. Tar du illa upp av min blogg låt bli att läsa den då! Den är till för min skull först och främst.

vecka 26+2

publicerat i Graviditet #2;
Oj jag hinner inte riktigt med här med magen tror jag, 26 hela veckor om mindre än 3 veckor så har jag gått 30 veckor! Våren är här nu och de känns som att de kommer bara smälla till så är de sommar och dags för lilleman att komma ut. Magen är ganska låg och de känns som att den är super liten men jag ligger över snittet på magkurvan, vilket var en överraskning. Var på MVC i måndags och fick även veta att jag gått upp 4kg nu :D Känns otroligt bra, nu blir de att börja röra på sig igen och njuta av vädret med promenader och cykelturer!
Info från blimamma.se

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

 

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

 

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

 

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.